Nyårsmys!

Nyårsafton idag dårå. Det blir lite folk, nyårsmiddag som vi fixar tillsammans det om något är ju faktigst trevligt, det blir lite wiispel, familjespel och raketer vid 12-slaget och lite alkohol blir det med för vissa, inte mycket eftersom det kommer vara barn med idag. Jag ser fram emot en riktigt trevlig kväll. :) Nåja åter till att vara trevlig till de gäster som redan är här. :)

Jag passar på redan nu att önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!


Kommentera (3)

Film och spelkväll

Film och spelkväll! Vi har besök av min bror och hans tjej, de ska sova här i två nätter. Ikväll är det wiispel, familjespel och film som gäller, det är faktigst riktigt skoj med sådana kvällar. :) Det blir nog en och annan drink med. ;) Dags att kila för jag vill inte vara otrevlig genom att sitta här vid datorn. Hej på ett tag!


Kommentera (1)

Paranormal activity

Igår såg vi äntligen Paranormal activity! Hahaha det var verkligen på tiden, vi har ju velat sett filmen sen den kom men jag vägrar se film utan text då jag lätt blir distraherad av alla ljud omkring mig. Men iallafall jag förväntade mig världens läskigaste film men vafan den var inte läskig!!? därimot var den jävligt obehaglig. *ryser* Jag kan ju säga det att jag låg mer på sambons sida av sängen än på min egen sida av sängen, både under filmen och senare.

Jag är en person som lever mig in i film och när filmen är slut så låter jag lite stanna kvar beroende på vad för film det är. Att jag sen tror stenhård på andar, spöken osv gör ju inte saken bättre. ;) Efter att TVen stängts av kunde jag inte sova, sambon tokslocknade, själv låg jag under täcket med huvudet och vägrade titta upp, jag hörde såklart massa ljud och känslan av att någon stod brevid mig och tittade var stark.

Liam vaknade till och var ledsen såklart när jag låg där under täcket, jag vågade inte röra mig och jag hoppades på att han skulle somna om men nej det ville han inte. Jag låg kvar en stund till för jag hörde att sambon började vakna till, sambon säger åt mig att gå upp och hämta Liam men jag kunde inte röra mig och jag viskar till honom att jag inte törs.. sambon säger skojar du?? Nej jag skojar inte svarade jag. Det slutade med att min stackars sambo som skulle upp och jobba fick hämta in lillgrabben hit, såfort Liam kom in kände jag mig genast mycket tryggare och säkrare, det var som om allt det obehagliga bara försvann ut ur rummet.



Kommentera (2)

Godmorning!

Mer städ! Idag är det fortsatt städdag som gäller, blev inte klar igår. Det är lite småfix kvar lite överallt, på Liams rum ska det upp tavlor och en hylla men resten är klart, gardiner, sängen, bord+stolar. På Robins rum ska de förbannade sakerna fortfarande ut eftersom jag inte orkade bära ner de själv och så ska gardiner upp men det måste jag köpa nya eftersom jag vill ha likadana i bägge fönstrerna. I vardagsrummet är det bara små plock kvar + en gardinstång som jag inte hittar. Det går framåt. :)

Fortsättning följer.. och med bilder förhoppningsvis ;)


Kommentera (0)

Städ&fixdag idag!

Städ&fixdag idag! Japp idag är det en "städ&fixdag" har jag bestämt, de sista kartongerna ska fasiken upp idag, gardinstånger + gardiner ska letas fram och förhoppningsvis åker de upp med. Det ska rensas lite i vardagsrummet, bort med saker jag inte vill ha där och saker ska ställas i ordning inuti skåpen, nu står de bara där intryckta, det ser så fint ut så. ;)

Liams rum ska fixas, in med det nya bordet + stolar och ut med det gamla bordet med stolar. Jag har även bestämt att hans säng åker in på hans rum idag, den har ju stått inne hos oss nu sen vi flyttade hit för det kan ju vara lite läskigt att komma till ett nytt ställe och då vill man ju inte sova själv men idag åker den in på hans rum. :)

Robins rum ska med fixas lite, skrivbord ska upp så han har någonstans att ställa nya datorn på, det förbannade soffbordet, TVbänk och en hylla har inte kommit ut än så idag åker det! Så ja idag är det saker som ska fixas! Hahaha vi hörs om 120 år typ. ;)


Kommentera (1)

Veckans blogg

Veckans blogg! Det är dags för ännu en veckans blogg och denna gång är det bloggen Tremoten.blogg.se som står på tur. Ägaren till denna fina härliga blogg är en riktigt riktigt gammal barndomsvän och vi har känt varandra ända sen jag gick i blöjor typ. ;) Hon är den första tjej jag pussat (lol) och den första jag rymt ihop med om jag inte minns galet. ;)

Bloggen får ett extra plus i kanten eftersom jag känner ägaren och därför blir bloggen lite extra bra enligt mig, bloggar vars ägare man känner personligen är det alltid kul att läsa hos oavsätt vad de skriver om, roligt att läsa vad som sker hos de tycker jag. :)

Denna tjej är ännu en tjej som jag tycker skriver väldigt bra och välformulerat. Det bästa med henne är att hon vågar skriva saker som hon faktigst tycker, många skriver ju saker de tror att andra vill läsa trots att bloggägaren inte alls tycker så igentligen, hon skriver saker som andra bara skulle våga tänka på och alla dessa "prettomorsor" skulle gråta blod om de läste allt hon skrivit i sina bloggar och på forumet Familjeliv.se om saker som hon själv gör och tycker. Mohahaha ME LIKE!


BESÖK BLOGGEN HÄR!


Har du en blogg du tycker är värd att bli veckans blogg?
Klicka dig vidare HÄR och berätta om den bloggen. :)


Kommentera (3)

REA hos Loppan & Piraten!


Mellandagsrean har ju dragit igång hos Loppan & Piraten. Passa på att fynda väggdekorationer, leksaker eller nått annat skoj från butiken. Det är 20% på ALLT hos Loppan & Piraten. Hoppas ni hittar massa fina fynd och glöm inte att fylla i koden: mellan09 i kassan. =)


Kommentera (0)

Julfirande 3, julklappar

JULKLAPPAR! Jag gjorde ett eget inlägg om innehållet i julklapparna då allt i ett skulle blivit ett lååångt inlägg, jag själv gillar inte för långa inlägg så ja därför gör jag såhär. :) Det finns lite bilder längst ner men allt finns inte med på bild för av någon konstig anledning så blir alltid julklappar utspridda överallt och ja jag orkar inte hålla på att fota om när jag väl hittar en sak så jag kan ha missat något både i text och bild. Mina saker, pengar och presentkort fotas inte heller.

ROBIN

Anslagstavla
En ask med nålar till anslagstavlan
60 giftfria färgpennor i en fin trälåda
Presentkort, 150:- Intersport
Stor affisch, 50cent
Bärbar dator
En påse med chokladgodis (tomtar osv)
Bok, Unseen archives Michael Jackson 1958-2009
Barnens stora lexikon
1kg ritpapper
2 par Frank Dandy kalsonger
2 långärmade tröjor
2 par kalsonger (inget "märke" hahaha)
Skydd (knä,armbåge och handledskydd)
2 st biobiljetter
Bok, Vargbröder
Stora korsordsboken - för dig över 10 år
8 par strumpor
1 par vantar
PSPspel - Kingdom hearts
PSPspel - Bakugan
Familjespel  - Sverige runt, frågespel
Waveboard
Fodral till Waveboard
Bordspel, couronne
Avslappningsgrej, grej man knådar med mellan fingrarna
Pengar, 2100:-


JAG

3 par trosor
Morgonrock
Nattlinne
Leggings
Sopborste + skyffel


LIAM

Regnställ från Name it
Tröja från Polarn o Pyret
Bok, Popcornmannen Poppe
Traktor med släp + djur
Mjuk luftballong från IKEA (ska hänga i Liams fönster)
Tofflor från Vincent


Robins julklappar (De jag hittade)



Liams julklappar (Poppeboken saknas dock)
Nyfiken på vad mer Liam, sambon och jag fick? HÄR hittar du det.


Kommentera (5)

Julfirande nummer 3!

Nu är det äntligen över! Ja denna jul hahaha alla paket är öppnade eller inte kom jag på, barnen har varsitt paket kvar från sambons bror men de får barnen på nyår när sambons bror med familj ska komma hit och fira in det nya året. :) Men annars är allt klart och det känns skönt. :) Vårt julfirande nummer tre blev en lagom "julmiddag", jag gjorde iordning det jag vet att både Robin och Liam äter, det saknas bara en liten grej och det är rödbetssalladen, den var tokslut i affären.

Efter maten öppnade vi julklapparna, Robin fick ett paket som fick honom att bli väldigt frågvis under öppningen och trots att han såg vad det var redan när pappret åkt av så fortsatte han att fråga: Vad är det här..? vad är det här? *tittar på oss* och tittar ner på den öppnade julklappen och frågar igen vad är det här? hahaha jag tror han blev väldigt chockad eftersom vi sagt de senaste åren att sköter han sig inte så blir det ingen ******. I år blev det iallafall en sådan trots att han inte sköt sig hela året, men vem fan kan sköta sig och vara  snäll och trevlig i ett helt år? ;)

Liam fick med några julklappar såklart, mest för att slippa bli avundsjuk av att bara Robin fick öppna paket så vi sparade några från oss så att han fick öppna några med. Det var en lycklig pojke efter att ha öppnat ett paket som innehöll en traktor med släpp + djur, en stoooor kram fick både jag och pappan. =) När Liams paket var öppna så hade brorsan kvar och Liam var snäll och hjälpte Robin att öppna såklart. ;)

Efter julklappsöppningen blev det lite god julfika och julgodisätandes tillsammans med wii, Robin tyckte det var riktigt roligt och ja det blev en del skratt. Kvällen avslutade vi med lite film, Family guy.


 


Kommentera (3)

Dags att spendera lite pengar

Shopping! Idag är det shopping som står på listan och det gillar ju jag hahaha. Både Robin och Liam har en slant att spendera som de fått i julklapp så vi ska spana runt lite och se om vi hittar något skoj. Till Liam ska jag titta efter en ny skaljacka iallafall den han har nu sitter precis lagom med windstopper under.

Den stora frågan är vilken skaljacka jag ska ta. En av de senaste från Polarn o Pyret eller någon av de äldre från polarn? Sambon gillar ju den brunrutiga från Polarn, den som kom för 2-3 år sen och jag vet att den ska finnas på outleten i Vingåker så kanske blir ett litet stopp där. :) Ja vi får se om jag kommer hem med en ny skaljacka eller inte.

Vad händer hos er idag då? Spendera pengar som står på eran lista med?


Kommentera (4)

Julfirande nummer 3 är på G!

Idag kommer min älskling hem! Det är den 27/12 idag och min äldsta grabb kommer hem efter en vecka hos sin pappa. Fy så jag har längtat och saknat honom men nu (ja lite senare idag) är han bara min igen.  Det läskiga är att han ska åka tåg hem själv från Stockholm, han har aldrigt åkt vare sig buss eller tåg själv innan och jag är lite emot det men vi vågar helt enkelt inte åka med bilen så långt i detta väder.

Idag efter att Robin har kommit hem blir det en liten minijul till här hos oss, dvs julfirande nummer tre. ;) Julmat håller på att fixas och jag börjde redan igår med köttbullarna, jag rullade och stekte massor av köttbullar, det blev ett par stycken av 2kg köttfärs hahaha. Förutom att äta god julmat så ska julklappar öppnas såklart! Alla Robins julklappar från släkten och från oss finns ju kvar här för honom att öppna, sen finns det några få till Liam, mig och sambon med. :)

Nehepp nu måste jag allt fortätta att förbereda lite här hemma.. ägg ska kokas, potatisen ska skalas, lök ska hackas, gratänger ska fixas, mjuk pepparkaka ska bakas, det ska diskas m.m. Sååå tjingeling på er!


Kommentera (3)

VinterREA hos Småtting.se

Lördagen den 26 december kl. 12.00 startade Småtting.se sin stora VinterREA. Priserna är sänkta med 40% på samtliga kläder från Katvig, IdaT, Plastisock, Moonkids och MALA (gäller ej solskyddsdräkter). Kila in i butiken och gör dina REAfynd hos Småtting.se


Kommentera (0)

Årets julklappar 2009

Årets julklappar! Jag vet inte hur jag ska göra, ska jag slänga upp bilder nu på julklapparna eller inte? Liam har ju inte fått alla sina julklappar än, han får ett par julklappar till imorgon när hans älskade storebror kommer hem från sin pappa. Ja min äldsta son Robin har inte öppnat en enda julklapp här hemma än så frågan är om man ska vänta med att lägga upp bilder? *funderar* Jag hittar inte ens alla saker, kan hända att någon påse ligger kvar i bilen, nåja jag gör en lista på det jag minns och bilder på det jag hittar åker upp. :)

Det blev inte mycket saker till lille Liam eftersom han nyligen fyllde år och inte behövde så mycket och sen pga att vi haft/har lite tajt med pengar i samband med flytten, men lite blev det allt. :) Ja och somsagt det ligger ett par julklappar kvar till Liam under granen härhemma och till mig och sambon med. ;)


LIAM

Mockasiner med Nalle Phu (fast de åkte på kvällen innan)
Ninky nonk tågset
Set med alla gubbar från drömmarnas trädgård
Musse Piggs klubbhus (brandstationen)
Musse Pigg bil + extra gubbe (till klubbhuset)
2 gubbar + tingest (till Musse Piggs klubbhus)
Målarbok med Musse Pigg
Målarbok med bilder
Pennor
Kritor
Ritblock
Tröja från Suddi
Tröja från Nova Star (som jag vann i en tävling)
Mössa med musse Pigg tryck på
Halsduk med musse Pigg tryck på
3 par strumpor
Pengar (1250:- att shoppa för sen, NICE!)
5 bilar
Delar till sin trätågbana (32 bitar)
Bord + 4 stolar från IKEA (mamut)
Avslappningsgrej (man har i handen och knådar/trycker)
Spel, Jollygo
Bok, Tomtebobarnen -Elsa Beskow
Pusselgrej med Nalle Phu
Paraply (med musse Pigg på)


JAG FICK

Wii consol
Extra handcontroller till wii (man måste ju kunna spela två st)
Minneskort till wii
Wii fit plus
Active personal trainer till wii
WiiPlay
Ett spel till wii
En spikmatta
2 st julstakar
500:-
Mascara
Kajal (kol)
Tröja
Dörrmatta


SAMBON

Kalsonger
500:-
Wii sakerna (vi fck det tillsammans)
Dörrmatta (vi fick den tillsammans)
Något mer? minns inte!


Bilder på lite av sakerna, de saker jag hittade. :)

 
 
 


Kommentera (4)

Juldagen, julfirande nummer 2

Julafton nummer 2! Nummer två firades hemma hos min mamma på juldagen, massor av god mat och lite mer julklappar. Det var riktigt trevligt och mysigt, min moster och min kusin var där med och firade och det har inte hänt på år och dar pga tjafs, ork m.m. men jag måste ju säga att ju fler desto trevligare och jag hoppas de väljer att fortsätta komma följande år som kommer. :)

Shit va julklappar det var hos min mamma och då är detta bara julklappar som ska ges bort, dvs ingen av oss syskon hade med sig paket till sina egna barn eller jo min bror hade inte förstått riktigt vad som bestämts så han hade med sig till sin Coffe men det var inte så många, kanske bara 10-15. Tänk om vi alla hade haft med oss julklappar till våra egna barn med, vi hade fått ätit julmat i ett hav av julklappar. Mysig tanke men nee jobbigt att sitta och dela ut sen. ;)

Tomten var sjuk och trött såhär på juldagen så hans lille snälle hjälpreda kom och hjälpte oss att dela ut julklapparna. ;) När lillnissen började tappa skägget så var det allt dags för nissen att knata hem tyckte vi så de sista julklapparna fick barnen hjälpa till och dela ut. När allt var öppnat och klart togs godis, julfika fram och mammas Ris a la malta. Mumsigt värre =)


Hahahaha lite fler dåliga bilder. ;)  Nu börjar jag fan funderar på varför jag valde ett wii m. tillbehör istället för ett nytt objektiv!!


Kommentera (3)

Våran julafton 2009 i text och bilder

VÅRAN JULAFTON! Liam var pigg och glad när han vaknade och fick öppna en julklapp direkt när han kom ner, paketets innehåll var ett Ninky Nonk tåg set från faster Kicki och Liam älskade det som ni redan vet. Liam och hans pappa åt lite julfrukost och jag drack mitt morgonkaffe.

Dagen flöt på och runt 12:30 började jag förbereda lite av maten. Jag skalade potatis, skar upp korv och snittade den, skar upp allt pålägg och lade på ett stort fint fat, jag ställde in potatisgratäng, janssons, köttbullar i ugnen på låg värme, dukade m.m. Barnens farmor sov eftersom hon jobbat natt så jag hade sagt att jag fixar maten medans hon sover, skönt om hon får sova ut lite. :)

Kalle Anka började men det skulle Liam absolut inte alls se för han skulle se på Nalle Phu!?? hahaha Kalle Anka fick vara på ändå för i samma stund blev maten klar så vi satte hos och åt istället, Liam älskade maten. Liam skulle inte ha maten jag lagt upp och skurit åt honom nejdå han skulle plocka egen mat själv, han är ju en stooor kille! En snaps fick alla som ville ta med och ja en sån ville Liam med ha men han fick allt nöja sig med lite läsk i ett snapsglas, sen blev det ett jäkla skålande från Liam. ;)

Efter maten blev det lite mer TV i väntan på tomten. Såfort Liam hörde något vid dörren så kutade han dit men nee ingen tomte.. :( Tillslut kom tomten och med paket till Liam, det gillade Liam. Liam tyckte inte tomten var sååå läskig i år, inte som förra året då han började gråta och i år fick tomten både kram och pussar men i knät på tomten ville inte Liam alls sitta, det tokvägra han. ;)

Efter att vi öppnat julklappar och Liam lekt lite med sina julklappar så gick Liam ut en sväng med pappa och åkte pulka, pappa behövde piggna till lite efter all julmat han åt. ;) När de kom in igen togs allt godis fram och så blev det lite mer lek med nya leksakerna för Liam, själv tokslocknade jag till Carl Bertil Jonssons jul som förövrigt var skitdåligt! Men jaa det blev en trevlig julafton trots att Robin inte firade med oss (vi pratade i telefon dock under kvällen), massor av god mat blev det, två omgångar fyllde jag på tallriken i år med julmat sååå smarrigt var det. ;)

Bilderna blev jättedåliga och jättefå men några blev det allt. ;) Bild på när Liam öppnar morgonklappen, när vi äter goda julmaten, när tomten kom, när tomten dela ut julklappar och när Liam öppnar lite juklappar.




Skitdåliga bilder, jag vill bara hoppa sönder den lilla kameran!
Bilder på julklapparna kommer i senare inlägg. :)


Kommentera (3)