Jag önskar dig ”tillräckligt”

Pappan och hans dotter gav varandra en stor kram på flygplatsen. Båda visste att detta antagligen var deras sista möte- han var gammal och hade inte långt kvar, hon bodde långt bort och kunde inte hälsa på så ofta. Till sist var de tvungna att skiljas åt, då det blev dags för henne att gå genom gaten.

”Jag älskar dig. Jag önskar dig tillräckligt,” sa pappan till sin dotter.
”Jag älskar dig också, pappa. Jag önskar dig tillräckligt.”

En passagerare som stod i närheten kunde inte låta bli att fråga vad det betydde, att de önskade varandra ”tillräckligt”. Det är en önskan som gått från generation till generation i vår familj, svarade mannen. Det betyder:

Jag önskar dig tillräckligt mycket sol
För att ditt liv ska vara ljust.

Jag önskar dig tillräckligt mycket regn
För att du ska kunna uppskatta solen.

Jag önskar dig tillräckligt mycket lycka
För att du ska bevara livslusten.

Jag önskar dig tillräckligt mycket sorg
För att även små glädjeämnen ska verka stora.

Jag önskar dig tillräckligt många vinster
För att du ska få allt du behöver.

Jag önskar dig tillräckligt många förluster
För att du ska uppskatta allt du har.

Jag önskar dig tillräckligt många välkomnanden
För att du ska klara av det slutgiltiga avskedet.

 

/Den nakna coachen


Kommentera (1)

Jävla skitmående och loppis!

Halloj!

Sitter här och ja gissa vad! Jo jag är sjuk, världens halsont, huvudvärk och hela huvudet gör ont bara jag sväljer. :( Fasiken det ena onda avlöser det andra känns det som och jag som bara vill må bra, helt ärligt jag börjar fan tycka synd om mig själv vilket inte händer så ofta.

Nåja nog om mitt elände.. på lördag ska jag stå på loppis oavsätt om jag mår dåligt eller inte, måste bli av med mer kläder/saker som samlar damm. Ska alldeles strax sätta mig och gå igenom kläder som jag ska sälja, prismärka de ska jag göra.

Jag funderar på att ta med lite märkeskläder (meandi, pop osv), frågan är om det går att sälja, jag vill ju inte ge bort kläderna direkt men funderar på att ta med några plagg och sätta 60:- på de och sen kan de få pruta ner till 50:- eller är det för höga priser att ha på ett loppis? Va tror ni?

Kommentera (0)

Juligt hemma hos oss

Vi började jul/advent pynta här hemma iförrgår. :-) Vi köpte lite lampor till balkongen, de i färg blinkar och de vita är oblinkade. Så mysigt så på kvällarna. :-) En fönsterstjärna blev det med, har varit sugen på en stor i flera år men tyckt de varit fördyra så nu när jag hittade en på rea så slog vi till. 199:- för denna stora fina stjärna. Det ska bara bytas lampa i för denna lyser för starkt. Julgardiner i vardagsrummet blev det med men förra årets, syns dock inte så bra på bilden.

En ny adventljusstake blev det med, enkel men fin. Ville ju pynta staken med men insåg sen att det inte funka på den modell jag köpt. ;-) men men.. jag gillar staken jag köpt och utan pynt, den hade inte varit snygg med pynt. :-) Min tanke var ju först att köpa en stake man kunde lägga mossa m.m. i och så tog jag den som ni ser på bilden nedan istället och började leta pynt tills jag insåg att det inte funkade till denna fina modell, jag gick och tänkte på de vanliga modellerna som man kan fylla med mossa och pynt. ;)

Juligt i köket har vi med, lite iallafall. Köpte duk utan att kolla storlek (den är dubbelvikt) så ska köpa en ny, tror det får bli en löpare, kom ju på att jag har smågrisar hemma. ;-) Helvita gardiner är fint men till jul lite tråkigt? Tror jag ska sy på något upptill på gardinerna, blev lite trist med helvita som sagt. Jag köpte röda små julklockor men vet inte om jag ska sy på de eller ej. Några röda gardiner vill jag inte ha, inte heller några med massa tryck på då det blir förmycket i köket då jag har så litet kök och till tapeterna jag har blir det förmycket. 

Mysigt med jul! Längtar tills vår nya gran kommer hem hit och det är dags att pynta den. :)



Kommentera (4)

Mjölkallergi

Funderar på om Alice kan vara mjölkallergiker.. hoppas inte.

Det har blivit en hel del kräkningar sen vi började med ersättning till Alice, både kaskadkräk och småkräk, hon har magont (mest för att hon var/är hård i magen till o från), hon har fått massa prickar i ansikte, hals och ner på bröstet (ja jag vet att de kan vara hormonprickar med) blandat med röda fläckar, Ser hemskt ut med alla prickar/fläckar. :( Och så är hon massa gasig i magen. Tycker även hon sover sämre och hon verkar mer orolig.

Har era barn varit mjölkallergiker? Hur har det visat sig isåfall?


Kommentera (5)

Förlossningen med Alice

Som sagt fem steg på väg till toaletten efter att detta inlägg skrevs så gick mitt vatten. A låg och sov då han jobbat natt, jag försöker väcka honom. Talar om tre gånger att mitt vatten gått varpå han svarar sista gången att nej han vill inte ha något vatten. ;) Tillslut fattar han och flyger snabbt upp ur sängen. Vi ringer BB och sen min mamma för att tala om att det är dags och vi kommer fram till att hon ska hämta Liam på dagis så vi kan åka in direkt. Har inga värkar här dock så vi packar det sista och åker mot BB i Eskilstuna.

Kommer in och får vänta ett bra tag då alla rum var upptagna (de rum man får först för att kolla CTG osv), tillslut får jag ett rum. De kollar CTG och nej inga regelbundna värkar och de är inte så ofta heller, hade vi bott i Eskilstuna så hade vi fått åka hem igen men nu hade vi tur att få vara kvar för att slippa åka till Katrineholm igen.

Vi var framme vid Eskilstuna runt 15:00 men fick som sagt vänta ett bra tag innan vi fick ett rum, låg sen med CTG runt 30 minuter. De trodde det kunde ta ett tag innan värkarna kom igång så det bestämdes att vi skulle ta en promenad eller nåt för att få igång det, vi valde att åka och shoppa lite och så skulle vi komma tillbaka till sjukhuset runt 19:00 då butikerna stängde runt den tiden.

Jag tog på mig skor och jacka och så gick vi, påväg ut till bilen kom det värkar då och då, ja ungefär var 5:e minut men tänkte att det bara är tillfälligt och så åkte vi till Tuna park för att shoppa och vi kommer in på Tuna Park och där kommer värkarna med mindre än en minut imellan, även då tänkte jag att nee fan det är bara tillfälligt, de sa ju att det kunde ta ett tag. Jag stod ut med 6-7 värkar och sen sa jag till A att det nog inte bara var tillfälligt endå.

Nu gjorde det grymt ont!

Vi åkte tillbaka till förlossningen och kom in, de satte CTG och kände hur öppen jag var och jag var öppen 4 cm, jag fick lustgas och de sa att det kommer fortfarande ta en stund till innan det är dags, det tog ett par minuter och sen kände jag mig skitnödig vilket jag även sa, de kände igen och hoppsan jag var visst öppen 10 cm. Dags att krysta!

Det gick tydligen snabbt har jag fått det sagt till mig, ja från första krystvärken, själv tyckte jag att det kändes som en evighet innan jag fick bebis på bröstet. Jag räknade inte krystvärkarna (inte A heller) men kan tänka mig att det var runt 7-8 stycken? Kan ha varit mindre med. Jag andades in så mycket lustgas att jag blev lite hög och okoncentrerad på att krysta så BM sa åt mig att sluta men jag kunde inte, det gjorde för ont och det kändes för bra för att sluta. ;) Tillslut stängde de av gasen utan att jag visste om det *dumma dom*.

Jag riktigt kände hur det sved till riktigt ordentligt nertill när jag skulle krysta ut bebis, de sprayade lite bedövningsspray men vetifan om det hjälpte något, jo lite hjälpte det säkert. Att de ens sprayade var för att jag sa att det sved. Det fortsatte svida dock men ETT TU TRE så var huvudet och axlar ute, därimot satt hon fast med magen, jag kände hur de försökte dra ut henne två-tre gånger men tillslut sa de åt mig att krysta igen och PLOPP så var hela tösabiten ute och strax därefter kom moderkakan. Två stygn behövdes sys efteråt.

Fick upp lilltjejen på bröstet och där låg vi och mös ett bra tag. En stund senare kom den fina berömda förlossningsbrickan med mackor, varm choklad och juice, det var gott kan jag lova. ;) När vi ätit klart fick vi nytt rum och där stannade vi i sex dagar, mer om varför kommer i ett eget inlägg. Kort och gott: förlossningen gick bra. :)

Alice Marina Karin som är namnen vi valt till vår älskade dotter kom klockan 17:38 den 27/10-11 och vägde 4370 gram och var 51 lång och hade 35 i hattmått. <3



 


Kommentera (4)

*Bildbomb*


Bjuder på en bildbomb på vår älskade Alice. <3


Kommentera (2)

Hoppla!

Godmorgon och hoppla! Vi hittade visst en del på Moonkids lagerrensning igår. En uteoverall, jeans, luvtröjor, bodys, heldressar, byxor och t-shirt. En del kommer bli julklappar till Alice och Liam och en del kommer användas nu som tex overallen, en byxa och body. Fanns massa fint! Var sugen på några mössor med till Alice men nee ingen av de matchade någon av hennes overaller. :( Så ja hör och häpna JAG köpte ingen av mössorna.

Idag är det julmarknad på stan, lite sugen på att gå ner men rädd för att göra av med mer pengar, vilket inte är bra för då minskar pengarna till vår Ullaredstripp som jag iofs inte än vet om det blir av, får se efter vi betalt alla räkningar men jag hoppas vi har råd att åka. :)

Men jo en tripp ner på stan blir det nog för det är ju så mysigt med julmarknad. :)

Kommentera (0)

Moonkids lagerrensning

Idag har Moonkids lagerrensning här i vår lilla håla och jag är lite småsugen på att åka dit. Killen har jobbat sen 14:00 igår fram till 06:00 imorse men sa att jag kunde väcka honom med kaffe klart och så kunde vi åka sen. Gulliga han <3 Kaffet är klart och jag ska strax väcka honom, stackarn! Jag känner mig lite ego faktist men jag VIIIIIILL gå på Moonkids lagerrensning.

Ska ni dit? =)

Kommentera (0)

Liam 4 år! Släktkalas

Det blev ju ett släktkalas med såklart, ja med den lilla släkt man har. Trevligt med besök men gud så trött jag var efteråt men med barnkalas och släktkalas på en och samma dag så tar de på krafterna, speciellt när man även fått barn ganska nyligen. ;) Men vad gör man inte för de man älskar mest i hela världen. :)

Vi bjöd på hemmagjord tårta, jordgubbstårta som Liam beställt och så lite gott kaffebröd med såklart, bara 4 sorters, kändes lagom. Hembakta bullar och hembakta shackrutor och så köpta pepparkakor och negerbollar. GOTT! :)

Vill ni läsa och se bilder från Liams barnkalas kan ni klicka in er HÄR.


Presenter Liam fick: (tror jag fått med allt)

Blaybladebana
Blayblade
Mockasiner med Cars
4 tavlor att måla själv + färg och penslar
600:-
Radiostyrd bil
3st söta krukor (djurkrukor) och blomma
Skateboard
Skateboardskydd
Julkalender (TV)
Julkalender (choklad)
En hund som kan gå, sitta och skälla
Bil
Lego (polisstation + tillbehör)
Lego (bank + tillbehör)
Film (Mamma mu)



Kommentera (1)

Liams vikt och längd

Liam han växer ju med, inte bara lilla Alice som växer. ;) På 4-årskollen som förövrigt gick superbra så vägde Liam 16,75 kg och var 104 lång. Stora killen!

Kommentera (2)

Alice vikt + läkarbesök

Skulle ju meddela Alice vikt, hon hade ju gått upp dåligt men sist vi var där hade det hänt grejor med vikten. :) Från 4455 till 4705 på fyra dagar, det är ju helt okej. Bara att hoppas på att det håller i sig att hon fortsätter gå upp i vikt. :)

Vi var ju på läkarbesök med för att kolla hennes andning och läkaren tyckte det lät så bra så hmm.. då antar jag att det låter bra och är bra? Nee det antar jag inte, jag kommer fortsätta ha koll på hennes andning såklart. Nästa läkarbesök är den 6/12 och jag kommer be läkaren lyssna då med om jag fortfarande tycker att det låter illa.

Kommentera (1)

Liam 4 år! Barnkalas

Min yngsta grabb fyllde ju 4 år den 16 november, han firade sin födelsedag hemma hos sin pappa så nu när Liam kom till mig fick han även fira här. Han bjöd några av sina kompisar på dagis på kalas, bjuder på några bilder från barnkalaset. :)

Liam och jag har pyntat och Liam har valt tema och tårta själv, det blev som ni ser Carstema. :) Liam hade verkligen skoj. :) Han fick finfina presenter av sina kompisar, ett 8-pack med coola bilar, en Cars pysselbok + filtpennor, traktor + gubbar, ett stort målarset och så var det något mer men det står tusan still i huvudet på mig.


Kommentera (1)

BVCtripp, bajs och andning

Nu var det ett tag sen jag skrev igen men ja så är det ibland och kommer fortsätta vara antar jag. Men sluta inte att kika in här för de för när du minst annar det så har det kommit ett inlägg. Du kan även lägga till mig på Bloglovin för att ha koll. :)

Idag har vi varit till BVC och vägt Alice och denna gång hade hon gått upp ganska mycket, skönt det. Vi tog upp det med hennes bajseri, ja hon bajsar hårt, ja bajskorvar alltså. Vi hade "turen" att Alice bajsade när vi var på BVC så BVCtanten såg bajset och höll med om att det var väldigt hårt och vi kom fram till att vi skulle gå till apoteket och köpa Semper Bifidus som tydligen ska hjälpa till mot hårda magar.

Jag fick vikt uppskriven men jag glömde dock lappen med siffror på BVC så en uppdatering kommer imorgon då vi ska tillbaka dit imorgon och träffa en läkare. Varför läkare..? Vi tycker att hennes andning inte låter som det ska men ja det kan kanske vara så med vissa barn i början? Ja att de låter. Jag tycker hennes andning låtit illa sen hon föddes, redan vid födslen lät hon som sagt så mycket att de testade att ge näsdroppar vid två omgångar. Jag hoppas jag oroar mig i onödan.

Kommentera (4)

Pip och gnäll!

Och när den ena skiten går över så kommer nästa sak!! Hade ju fått blåsor i munnen, nu är de borta men istället är mina mungipor "trasiga". :( Fast får skylla mig själv då jag ätit paprika men endå lixom, är ju fortfarande synd om mig. :(

Jag ber om ursäkt för en jävla tråkig pipp och gnäll blogg. :(

Kommentera (2)

BVCbesök

Vi var på BVC idag och mätte och vägde, Alice växer och går upp i vikt men dåligt. På tre veckor har hon bara gått upp 85g och "normalt" om man ska gå efter BVC så ska ett barn gå upp mellan 150-200g per vecka.

På BB sa de "Ge barnet mat när hon vill ha, gå inte efter klockan", jag har alltid gått efter klockan med mina tidigare barn, gett var 4:de timme. Jag ifrågesatte det genom att fråga "Men tänk om det går över 5-6 timmar då?" och jag fick samma svar som det hon sa först så jag gick efter det. Det går ungefär 4-6 timmar imellan Alice mål.

BVCtanten tyckte vi skulle mata oftare men frågan är om det kommer funka? Alice kräks ju oftast upp en del av det hon ätit och då kan det endå ha gått 5-6 timmar sen senaste målet. BVCtanten tyckte vi skulle ge 100 ML var 3:dje timma men då kommer vi ju in på det med klockan vilket jag iofs föredrar och tycker är bra men jag tror fortfarande inte Alice kommer orka eller vilja äta så ofta. Men men bara att prova, allt för att hon ska öka i vikt.

Alices vikt och längd

Datum: 18/11-11
Ålder:
3 veckor och en dag
Vikt: 4455
Längd: 53,8
Huvud: 36,4

Datum: 27/10-11
Ålder: nyfödd
Vikt: 4370
Längd: 51
Huvud: 35

Bör jag vara orolig? Hur har era barn gått upp i vikt de första veckorna/månaderna?

Kommentera (0)