Julklappskostnader?

Hur mycket pengar slänger du ut på julklappar? Jag var inne hos Beckahbitch och läste ett av hennes inlägg för idag som handlade om bland annat hur mycket man lägger på julklappar på sin egen familj och andra.

Mitt svar till alla som undrar: Hos oss i år blir det inte mycket från oss till barnen i julklappsväg iallafall. I samband med flytten till hus som vi hyr så får vi dra ner på vissa andra saker eftersom vi nu betalar runt 15000 i månaden för hyra/el/vatten/sopor och då får vi dra ner på annat som tex julklappar, födelsedagspresenter m.m.

Vi höjer vårt boende till det bättre (vilket bara det är en jättejulklapp) och sänker andra saker som shopping, julklappar, födelsedagspresenter och jag tycker helt klart det är värt det. Jag föredrar ett hus med trädgård, ett bättre liv, framför att shoppa massor, visst det kommer kännas lite eftersom jag älskar att shoppa, speciellt onödiga saker. ;) Man får priotera saker i livet. :)

Allt handlar väl inte om att ens barn fick så och så mycket julklappar, man blir väl inte en bättre människa bara för att ens barn fick massor av julklappar? Ens barn blir väl inte en bättre människa för att det får mycket julklappar? Är det status att ens barn får massor av julklappar? Är det så folk tänker..? Hur tänker du?

Hos oss kommer det iallafall bli mindre till barnen i år och kommande år från oss, men va sjutton de har ju för fasiken fått ett hus och med en egen trädgård? =) Till våra syskon köper vi inget, till våra syskonbarn köper vi för runt 100-200:- per skalle, till våra föräldrar brukar vi slå ihop en korg med massa gotta i + lotter. vi har även sagt att det är bättre att våra föräldrar köper en sak som är något dyrare men som ungarna vill ha/behöver istället för massa skit, det behöver inte vara något dyrt heller för den delen.

Jag vet inte riktigt vad slutsumman kommer hamna på.. Vi brukar inte räkna så, summan kommer inte bli så hög iallafall. Vi har bara handlat några få julklappar hittills till våra barn, till Robin har vi bara hittat 2 par kalsonger från Frank Dandy som han ville ha och bara de två paren är mellan 300-400:-  Till Liam har vi hittills hittat en grej från IKEA som ska hänga i hans fönster på hans rum som kostade 99.- och en traktor med släpp som jag inte minns priset på. Det kommer bli några julklappar till men inte överdrivet många men som tur är handlar ju inte julen bara om julklappar. ;)

Berätta gärna hur mycket pengar just ni slänger ut på julklappar och till vilka.


Kommentera (8)

Massa att göra..

Mys framför brasan. Jag och söte lillgrabben Liam har myst och snackat lite i soffan framför den sprakande brasan med en filt som vi delade på och med varsin (igentligen var det fler såklart) clementin som vi smaskade i oss. Vi (jag) ska snart börja plocka lite, kolla vad som finns i de sista kartongerna för nu vill jag få det klart. Det finns såklart en liten lista på vad som bör göras de kommande dagarna.

* Gå igenom de sista kartongerna
* Gå igenom de sista säckarna
* Hämta det sista i källaren i stan (blev ett lass igår men finns massa kvar)
* Skruva upp hållare till gardinstångar (blev aldrig gjort i helgen)
* Sätta upp gardiner
* Fixa upp lite julesakerna (har ju inte ens tänt första ljuset)
* Fixa upp hyllor i barnens rum, kök, v-rum
* Fixa upp tavlor där de ska vara (just nu står de bara lite här och där)

Utöver dessa saker så finns det ju massa vardagliga saker att göra som man inte får glömma bort pågrund av allt annat som har med flytten att göra. Gah! tänk om min äldsta grabb kunde komma hem, allt skulle gå så mycket smidigare om han lekte med Liam medans jag fixade men nee jag får vänta bra länge tills han är hemma igen. :(

* Diska för hand
* Dammsuga
* Laga lunch
* Torka av bänkar osv
* Plocka ur diskmaskinen
* Plocka ur diskstället
* Skura golv (har dock ingen mopp här så det får vänta)
*
Gå ut och hämta posten
* Laga middag


Nehe lika bra att börja..


Kommentera (2)

Julkalender

Gillar du julkalendrar? Hos Småtting.se kommer du redan från ikväll kunna spana in deras julkalender. Varje kväll klockan 21 är det lucköppning med ett nytt roligt erbjudande. För att kalendern ska bli ännu mer attraktiv så har de även FRAKTFRITT under hela kalendertiden (gäller inom Sverige). Jag tänker iallafall "hänga på låset" vid 21.00 hos Småtting. ;)



Kommentera (1)

Ny layout!

Ny layout! Men den är inte klar (såklart!) grafiken är tex bara tillfällig men jag var ju tvungen att ha något sålänge. Såhär blå ska den inte vara sen men tyckte det passade in lite nu såhär på vintern, speciellt nu när det är sååååå mycket snö ute. ;) Lite koder ska justeras, tex så ska bloggen vara mer centrerad  m.m.

Så vad tycks? Hur ser det ut hos er? jag har kollat bloggen i IE och Firefox och där sitter saker där de ska sitta, iallafall hos mig. Tacksam för både positiva och negativa kommentarer om layouten, säg ärligt vad ni tycker. :)


Kommentera (3)

Gillar ni rabattkoder?

Gillar ni rabattkoder? Det gör iallafall jag, speciellt om det är från butiker som man gillar extra mycket. Just nu får ni 15% hos O-råsa om ni slänger med koden Shopping09 i eran beställning, bra va? =) Koden gäller året ut och det är ju perfekt nu till julklappshoppingen, eller hur? :)



Kommentera (3)

Vart tog tiden vägen..?

Godmorgon godmorgon.. Det känns som om man aldrig har tid att sitta vid datorn längre, försvann all tid när vi flyttade till huset? Är det verkligen så mycket mer att göra i ett hus gemfört med en lägenhet? Det har gått åtta lååånga dagar sen vi började flytta ut allt från lägenheten och är inte klara.. suck.. visst lägenheten är klar, den är tömd och städad men vi har två källareförråd att tömma på massa skit.

Här i huset är det nästan klart, det är några kartonger kvar, lite säckar som ska ner i källaren efter jag rensat de och så ska gardinstångar + gardiner upp. När det sista i källaren till lägenheten ska ske vet jag inte riktigt men idag kommer sambons föräldrar och syster hit, vi ska käka god mat, snacka skit osv och ja man kan ju alltid hoppas på att de är sugna på att hjälpa till med att tex skruva upp gardinstångar och sätta upp gardiner. ;) Julsakerna ska upp, hoppas sambon tar med de hem nu när han är i stan så jag kan sätta upp det idag/i dagarna.

Just nu ska jag börja dagen med att ta disken från igår, dammsuga, plocka litegrann och framförallt ha koll på Liam som valt att inte ha någon blöja på sig, ska bli intressant att se hur detta går, vi hade ju planer på att sluta med blöja i somras men det blev aldrig så pga olika orsaker men nu så är det på gång och denna gång är det Liam själv som valt. :) Håll tummarna på att detta går vägen nu!


Kommentera (3)

Trasiga kakor

Liam kräsen..? Är det något Liam avskyr så är det trasiga kakor. Han tokvägrar trasiga kakor när han vet att det finns hela kakor. Vet han att det finns hela kakor så är han inte tyst förens han får sina hela kakor, snacka om att vara kräsen va..? Mitt lilla kakmonster. ;)


Kommentera (3)

Lite uppdatering..

Jag blir galen på detta med blogg.se. Jag blir galen på att blogg.se inte vill funka när jag vill. :( Jag höll ju på med ett inlägg med bilder och nu får jag vänta med det inlägget och jag hatar att vänta! Jag tänker inte skaffa något betalskit just nu bara för att bloggen ska funka när jag vill, det känns knasigt när varken bloggen är så "stor" eller när jag inte är så jätteaktiv just nu.

Bloggen kommer bli lite halvdant uppdaterad just nu och en tid framåt pga flytt, sjukdom, flyttstädning, tömning av källare på förra stället, fixning av nya huset m.m. Men lite då och då kommer jag såklart att kika in här och uppdatera. ;) Nya layouten är på G med men det tar lite tid eftersom jag inte har all tid i världen att sitta framför min kära lilla superfina dator som vissa andra verkar ha men jag måste ha två menyer eftersom jag vill ha en egen meny för de som sponsrar tävlingar, samarbeten osv, det är de helt klart värda, visst? =) Det blir nog att pilla lite på det ikväller, men just nu är det välling till lillgrabben som gäller. :)

Hörs!


Kommentera (1)

Till Lillmian!

Lillmian jag hoppas du läser detta för nu funkar det inte alls att kommentera hos dig. När jag trycker iväg meddelandet så kommer det ju upp en liten text jag ska skriva av och där krånglar det även fast jag skriver texten rätt. Jag försöker skriva senare eller imorgon igen. :)

Jag tror det är blogg.se som spökar, jag kan inte kommentera, förhandsgranska och inte ladda upp bilder heller.


Kommentera (1)

Nu är det sjukt här i vårt hus..

Då var sambon och lillgrabben febriga. Jag kände redan inatt att Liam var varm och imorse när jag vaknade sa sambon att han med kände sig febrig och hade ont i lederna. Liam är dock väldigt pigg trots febern vilket känns skönt. Själv vet jag inte riktigt hur jag mår, jag varken orkar eller vill känna efter igentligen. Jag har dock lovat min mamma att ringa en läkare vilket jag har gjort nu och jag har läkarbesök den 4/12 och då jag ska ta upp lite saker som jag "lider" av.

* Huvudvärk som suttit över en vecka
* Ibland (väldigt ofta) får jag ett tryck över näsan
* Jag samlar vätska i benen
* Ont i benen bara man snuddar vid de
* Det pulserar på ett ont sätt i ryggslutet
* Jag har blivit helt skakig i händerna
* När jag fokuserar blicken på något så blir jag snurrig

Utöver detta så har jag fortfarande ont nertill efter Liams förlossning, strul med mensen, m.m. men det är ett annat läkarbesök och det tar jag hand om senare efter jul/nyår eller något. När tiden finns.

Nu är det duschen som gäller för att sen åka in till stan och handla mat, jag hade hoppats på att shoppa lite julklappar med men eftersom sambon och Liam är febriga så blir det bara att göra det viktigaste idag och det är att handla mat och blöjor. Later!


Kommentera (6)

Klädesrensning och Veckans blogg

Kikar in lite snabbt. Har noll tid att sitta här just nu igentligen men tog en liten paus för en sen men smarrig lunch som min pappa bjöd på och nu har det blivit kaffe här. Just för tillfället eller ja just idag håller jag på att gå igenom massa kläder, kläder som är förlitet, förstort, förfult och förslitet som ska rensas och kastas/säljas/ge bort, ingen mening att ha sånt framme eller kvar.

Jag såg att det varit många inne hos mig idag som hittat hit från Beckahbitch tack vare hennes inlägg där JAG blivit vald som veckans blogg! *stolt* men ni är allt lite snåla på att kommentera. ;) Jag hoppas att några stannar kvar och fortsätter att kika in här hos mig, det vore skoj och trevligt. :)

Nu är det dags att knata tillbaka till kläderna!


Kommentera (5)

Jag tävlar!



Jag tävlar hos Beckahbitch om valfri body eller tröja från Babykungen.se


Kommentera (5)

Hej på er!

Nu tar jag mig lite tid för bloggen. Vi har tömt lägenheten på nästan allt, toaletten är kvar att tömma sen är det bara att städa kvar plus att tömma våra två källarförråd. I huset har vi packat upp allt utom 7-8 kartonger så där är det nästan klart, gardiner ska upp med men sen så är det klart. :) Stort tack till alla som hjälpte till med vår flytt.

Öppna spisen har vi eldat i redan ett par gånger (såklart) och fy så skönt och mysigt det är, avundsjuka..? ;) Jag ser fram emot många fler tända brasor framöver, för det är riktigt riktigt mysigt. Igår var sambons bror med familj här och vi invigde huset med en smarrig tacomiddag tillsammans. Smarrigt som sjutton. :) Bilder på huset kommer för er som är nyfikna. :)

Nu ska vi strax åka till sambons föräldrar för att äta middag och sen ska vi sova där för imorgon är det städning av lägenheten som gäller. Usch! Jag känner mig lite hängig, haft huvudvärk i snart en vecka så jag ser verkligen inte fram emot att städa lägenheten men hellre lite huvudvärk än svininfluensan. På tal om svininfluensan, jag pratade för en stund sen med äldsta grabbens pappa och han talade om att Robins ena bror förmodligen åkt på svininfluensa, han mår jättedåligt stackarn. :( Jag håller mina tummar på att han snart mår bättre.

Nehe dags att åka..


Jag passar på att påminna er om att tävla i min
jultävling! Alla kan vara med. :)


Kommentera (3)

JULTÄVLING!

AVSLUTAD!


Jippy!! Nu äntligen är det dags!
Dags för vad undrar ni..? ja för min jultävling i samarbete med O-Råsa såklart. Det är väl härligt med jultävlingar såhär nära jul, eller vad säger ni? Min längtan till julen är stor och ännu mer sugen blir jag när man ser så fina julsaker man kan pynta med. :) O-Råsa har massor av underbara saker i sin nätbutik och har ni inte varit där inne någon gång och kikat så tipsar jag er nu att genast springa in dit och kolla på allt underbart de har. :)

Åter till tävlingen.. Alla kan vara med oavsett om man har blogg eller inte! Vinnaren utses av mig genom lottning, dragning eller genom random.org. De som är med och tävlar men inte har en blogg att länka i har tre frågor de ska svara på istället för att tex maila mig + tre vänner (jag gillar inte mailregeln). Tävlingen har inget fast avslutsdatum än men i minst en vecka kommer tävlingen pågå, jag kommer uppdatera slutdatumet här i inlägget när jag vet ett fast datum. Varför det är såhär är för att vi ska flytta (vi börjar flytta imorgon) och jag vill gärna komma till ro innan jag sätter mig vid datorn igen. ;)

Vinst:
* En söt skylt som ser ut som ett härligt glaserat pepparkakshjärta, ca; 25cm.
* Underbart söta pepparkakshus för värmeljus. Kommer i 2-p, 9x12 cm.

"Jag är med och tävlar hos Geshiia om fina julesaker från O-Råsa, var med du med!"


REGLER

Ni med blogg:
1. Kopiera bild och text, lägg in bilden och texten på din blogg. (se till att länkarna funkar)
2. Skriv namn, mailadress och bloggadress i en kommentar till detta inlägg.
3. Svara på frågan: Vilken är just din favoritsak inne bland julsakerna hos O-Råsa?
4. För en extra vinstchans så skriver du ytterligare en kommentar till detta inlägg
med länken till tävlingen i din blogg.

Ni utan blogg:
1. Skriv namn och mailadress (mail syns bara för mig) i en kommentar till detta inlägg.
2. Svara på frågan: Vilken är just din favoritsak inne bland julsakerna hos O-Råsa?
3. Svara på frågan: Hur många kategorier har jag i min blogg?
4. Svara på frågan: Vilken är din favoritkategori av de jag har?
5. För en extra vinstchans så skriver du ytterligare en kommentar till detta inlägg
med det rätta svaret på punkt tre och fyra. (detta publiceras när tävlingen är avgjord)

LYCKA TILL!



Ett tips till er är att lägga till mig på bloglovin för att ha koll på alla kommande tävlingar. Det är ett par riktigt fina tävlingar till på gång. Det vill ni väl inte missa..? :)

 bloglovin



OBS! AVSLUTAS DEN 2/12 klockan 17:00!!!


Kommentera (65)

Lite information

Lite kul. Ja jag tycker det är kul, jag hittade en sida häromdagen där man kan bli medlem och sen se olika stats på sin blogg efter att man klistrat in en kod, som Susnet men ännu bättre. Man kan tex se varifrån en besökare kom ifrån (via facebook, via någons blogg osv), vem den senaste besökaren var, vilken dag och tidpunkt personen var inne, vilken internetanslutning de har, hur många gånger en viss person varit inne på din blogg, om någon tex googlade på ett visst ord och hamnade på just din blogg, hur länge någon är inne på just din blogg, IPnummer, vilket län/stad/land de bor i, upplösning, webbläsare och massa annat.

Jag provade somsagt och blev allt lite snopen att det inte bara var svenskar som var inne hos mig, det var lite kul tyckte jag. Visst det är inte många andra länder som ni ser här men detta är beräknat från söndag kväll till idag efter lunch. Varför? Jo det kostar att ha detta om man vill kunna se mer än 500 besökare, lite trist men helt förstårligt eftersom detta verkligen ger massa information. Som tur är kan man starta om "räknaren" när man vill, det är lite jobb men helt klart värt det om man vill kunna se stats.


Alla mina få besökare men ack så välkomna. ;) 


Kommentera (5)