Robin - Mohahahaha dagens frilla..? ;)

Min äldsta grabb håller på att spara ut sitt hår för att kunna göra en speciell frisyr som han vill ha. Robin har väldigt lockigt hår och väldigt tjocka hårstrån som jag antar att han ärvt efter sin pappa som har affrohår. Ibland när Robin är trött på sitt väldigt lockiga hår som står åt alla håll så brukar Robin vilja platta håret med plattång och ja igår var det en sån dag igen. Jag hjälpte honom såklart och mitt i allt så fick jag ta en liten paus för att fixa en grej och när jag kommer tillbaka till köket där Robin fortfarande sitter och väntar så får jag se detta!!


När jag stod och platta håret på honom så var "frisyren" som blivit inget jag tänkte på, jag såg ju honom bara bakifrån medans jag plattade, när jag kom tillbaka satt han vänd mot mig och ja framifrån såg allt bra mycket roligare ut. Hehehe japp jag bara var tvungen att fota honom. ;)

Kommentera (7)

dåligmorgon blev en godmorgon.. nästan..

Min morgon började väldigt dåligt ja såfort jag vaknade, jag hann inte ens kliva ur sängen. Grinig liten bebis som bara vägra ta sin medicin som sambon kom in och gav mig så jag skulle ge lillgrabben, tillslut tog han den iallafall. Jag gick upp på toa och efter det hämtade jag kaffe för att sätta mig en stund vid datorn och självklart vägrade datorn samarbeta med mig vilket inte är någon bra ide av datorn att göra såhär på morgonkvisten. Datorn fick höra många elaka ord och meningar och kommer nu säkert må väldigt dåligt psykist hela dagen, tillslut vann jag över datorn och kunde äntligen spana runt på nätet.

Började med att logga in på facebook vilket jag ångrade direkt när jag såg några bekantas statustext. En släkting till mig hade gått bort, 32 år gammal och pappa till en grabb på 11 år. :(  Så ledsamt.. Det är helt sjukt alla verkar försvinna i vår släkt. :( Jag pratade en sväng med hans bror men vad säger man..? Trots att jag själv har förlorat min ena syster så har jag ingen aning om vad man säger till andra som förlorat sitt syskon. R.I.P. Pierre <3

Fortsatte med att logga in på min blogg och hade fått en kommentar, ja ingen dålig kommentar utan en trevlig som tur var. Den gjorde min dag lite bättre iallafall. :) Jag hade ju spanat lite inne hos 17år & trebarnsmamma och sett att hon hade en tävling och då jag gillade priset så passade jag på att vara med såklart, och ja det var mammabecka som varit inne hos mig och lämnat den trevliga kommentaren där hon berättade att just jag vunnit . :) Så nu sitter jag och ser fram emot att mitt (eller ja Liams blir det) bokstavskaos ska komma hem hit. :)

Nyfiken på hur bokstavskaoset ser ut? Klicka HÄR!

Kommentera (6)

Dagens outfit


Tröja: Hummel
Tröja: Katvig
Byxor: Ingen lapp kvar, bortklippt.
Strumpor: Katvig

Geshiia babblar:
Byxorna är efter mig och mina syskon sen vi var små. :)

Kommentera (4)

Helgen..

Ja i helgen hända det inte så mycket, hade köpt hem matvaror till tacos och en del gotta till lördagskvällen då sambon skulle ut på partaj. Jag tänkte passa på att mysa med barnen, äta gott men det slutade med att sambon, jag och Liam fick äta tacos själva då Robin efter badhuset bestämt sig för att äta hos Kim och Kevin och tydligen för att sova där. Jag fick trycka i mig godiset själv och när det var dags för Liam att sova så somnade jag med, så kul var min lördag. Söndagen var ännu roligare för den sov jag bort eller jag var vaken från 05:30 fram till 11:00 då sambon gick upp, efter det sov jag fram till 16:00.. så sjukt trött var jag..  20:00 tror jag klockan var då jag gick och la mig för kvällen igen. Visst vi kollade på en film så klockan hann ju dra iväg till 21:30 minst innan vi stängde av för att sova. Japp skojig helg!

Idag ska vi antagligen iväg för att köpa någon billig hylla till Robins rum som han kan ha sålänge tills vi ska till IKEA nästa gång. Vi måste fixa hans rum nu för det ser ut som "hej kom och hjälp mig" därinne just nu. Har lite planer på att kanske göra lite påskpyssel idag med, får se hur trött jag är senare när Robin slutat skolan. Det är helt sjukt hur trött jag är nuförtiden, har dock en liten aning om varför jag är det.

Kommentera (5)

Barnens påskägg


Och jag funderar på vad jag ska lägga i barnens påskägg i år. Yngsta grabben är ju bara 16½ månad gammal så jag vill ju inte trycka i en massa godis i hans ägg och bara frukt känns lite trist då det äts varje dag ändå. Köper jag bara "saker" till yngsta grabben så blir nog äldsta grabben lite avundsjuk och får bara stora grabben ätbart i ägget sitt, så vill den lilla med ha det såklart.

Vad ska ni stoppa i era barns ägg?
Hur gamla är era barn?


Så kom med förslag på vad jag kan stoppa i äggen, innehåll till både små som stora ägg, och för små och stora barn. Alla tips är välkomna!



*Edit*

Alla fina tips/förslag som kommit in:

Halsband
Pixiböcker
Choklad
Leksaksbil
Ram med en nalle + foto
Frukt
Russin
Strumpor
Pengar
Telefonpåfyllning
Kinderägg
Guldpass till liseberg
Majskrokar

Kommentera (9)

Liam - Babblar och har sig

Uppdaterar listan.. vid uppdatering kommer nya ord m.m. markeras med en liten stjärna framför.

Liam är idag 16½ månad gammal. Hans första ord var PAPPA och han var då 6 månader och 2 veckor gammal. Medvetet eller ej spelar inte så stor roll tycker jag. Han sa det om man tex frågade: Kan du säga pappa? och han sa det även när han såg sin pappa komma in i rummet han själv var i osv. Jag försökte såklart filma en gång när han säger pappa men såklart ville han ju knappt säga det då.

Här kommer iallafall videosnutten där jag försöker få Liam att säga pappa på film.


   (Klicka på bilden)



ORD:

Mamma - Mamma
Pappa - Pappa
Tja - Tja
Titta - Titta
- Där
Kaka - Kaka
Tack - tack
Ampa - Lampa
Tutte - Nappen
Tuttis - Nappen
Snutte - Snuttefilten
Snuttis - Snuttefilten
Ooooo - Oj
Ovve - Vovve
Ortaaa - Borta
Becca - Becca (hans mamma)
Titti - Pippi
Äda - Städa
Famo - Farmor
Hände - Hände
* Kjille - Krille (hans farbror)
* Ute - Ute


MENINGAR:


Jag älskar dig - Jag älskar dig
Vi brukar säga: jag älskar dig och krama honom, jag älskar dig samtidigt som vi ruffsar han i håret.  Liam brukar krama oss/ruffsa oss i håret och så säger han med jag älskar dig, precis som vi gör.

Va är dää..? - Vad är det?
Man ser också hans frågande blick och är det något som tex ligger på golvet så pekar han även på just det samtidigt som han säger "orden".

Va hände..? - Vad hände?

Lalalalaaa, Nananaaa brukar han även sitta och nynna/sjunga när jag sjunger/nynnar.


Jag kan inte stava till "orden" riktigt, ja alltså som det låter när han säger de. Låter ungefär som om han sätter ihop orden till ett och säger det jättesnabbt och självklart icke rent då han bara är 16 månader (snart). Men han säger det så man (vi/utomstående) förstår att det är just de han menar. Sen finns det "ord" som inte än låter som de ska men är på god väg, man (vi) förstår va det är då han pekar och säger samma sak varje gång han pekar på den saken, han pekar på tex fåglar, TV, klockan, dörren, sin storebror m.m.


GESTIKULERAR:


Skriker till argt och hyttar me ett finger - När han gjort nåt fel
Hyttar med ett finger åt andra -  när andra gör fel enligt honom ;)
Petar sig i näsan/drar med fingret på näsan - När han gjort nåt fel
Tar händerna och håller för ögonen för att sen ta bort och säga titta - Leker tittut
Tar händerna och håller för ögonen och säger/gnäller mamma - Låtsasgråter
Pekar med fingret - Titta
Gapar och tittar stort - OJ
Lyfter handen - Tja
Vinkar - Hejdå

Öppnar  händerna - Borta
Öppnar  händerna, vänder handflatorna upp, ner - Slut
Sträcker fram handen till mig/oss - hålla handen
Pekar på något ätbart för att sen ta bägge sina händer till munnen och låtsas äta - Vill smaka, vill också ha.
Nickar: Nickar gör han när man frågar honom något. (tex, Är det gott?)
Skakar på huvudet: Skakar på huvudet när man frågar honom något
Blinkar med ögat/ögonen: Flörtar (flörtar även när man frågar om han kan det)
Tar ut armarna och öppnar/stänger fingrarna flera gånger: tex när han är på G in i badet och vill att vattnet ska på.
Tar handen till munnen, pussar, tar bort handen upp i luften: "Kastar pussen"

Har säkert missat en del men detta är det jag har "koll" på.


Kommentera (1)

Danjah - My love



Så underbar låt! Älskar hans röst!

Kommentera (4)

Bildredigering

Jag var inne i en blogg och kika runt, hos en tjej som heter Lisa och jag tyckte hon hade redigerat många av sina bilder så himla bra. Jag brukar leka runt lite i PSP i hopp om få bilderna lite bättre. Men iallafall jag var ju såklart själv tvungen att prova lite andra olika inställningar m.m. i mitt PSP.  Just på dessa är det inte så många "redigeringar" men lite skillnad är det allt.  ;) 

Så vad tycker ni?
Ge gärna förslag, tips, länktips till beskrivningar på hur man "redigerar" bilder bäst.
Som kan användas till Corel paint shop pro photo X2

Orginalbilden (bara linje/ram runt, + skugga pålagt)



LOL!
Lisa, bilden under är mitt försök att få det "vitt/ljusare".  ;)







Kommentera (2)

Dagens outfit



Heldress: Vet ej, bortklippt lapp
Strumpor: GeKås

Geshiia babblar:
Jag älskar heldressen! <3 Den börjar dock bli förliten till Liam. :(
Jag + mina syskon har haft dressen när vi var små. :)

Kommentera (4)

Godmorgon..

Trött och seg som en gnu är jag idag, kunde inte sova igår (ovanligt) och hittade inget skoj att kika på här på dataskärmen. Testade att läsa boken jag håller på med men kunde inte koncentrera mig riktigt på den så testade att lägga mig igen, men det funkade inte så bra. Jag fick ligga och stirra i taket en bra stund innan jag somnade. Suck.. avskyr såna kvällar.

Så idag tänkte jag att ni som läser min blogg och ni som kikar in för första gången gärna får tipsa om andra/era egna bloggar som ni tycker är bra, så jag har något att göra ikväll/natt då det säkerligen kommer bli som igår. Många tips vill jag ha för det skulle göra mig glá! =)

Nu ska jag gå och ge min äldsta son lite FLUX. :)

Kommentera (20)

Liam - Mammas sockertroll!

Imorse var en såndär dag då Liam var för tyst för att inte göra något bus, så jag tog kameran och smög ut för att se vad han gjorde. På något höger så hade han hamnat i köket igen trots att vi stäng för, så ja nu känns det lite onödigt att ha en "grind" för. Men iallafall äldsta grabben hade tydligen ställt sockerburken på nedersta hyllan i skafferiet igår efter våfflorna. Liam tyckte tydligen att han fick ta ut burken då eftersom han nådde den.  ;)



Kommentera (12)

Eran son behöver ingen läkartid!

Liam är ju sjuk och vi ringde i förrgår till (sambon ringde även i torsdags) sjukhuset och försökte få en tid för att kolla upp Liams hals då han knapp kunde/kan svälja, hade/har väldigt elak hosta, hostar tills han spyr ibland och på det vill han knappt äta förutom välling, fil och ost. Innan hostan m.m. kom så hade han hög feber i fyra dagar.


Vi ville veta om det behövdes pencellin eller antibiotika till Liam men de tyckte hon i telefon inte alls att det behövdes då de helst inte ger sånt till barn. Jag antar att med det sagt och ingen tid så tyckte hon tydligen inte att min son behövde någon vård. Även om de inte skriver ut medicin till honom så vill vi ju ha en tid. Jag går hellre till läkaren en gång för mycket med mina barn än en gång för lite, men vissa förstår tydligen inte det.


Dagen efter var Liam värre och när sambon kom hem så sa jag det att vi måste få en tid oavsätt vad "de" i telefonen tycker. Så sambon ringde och "skällde" ut henne i telefonen och efter det krävde han en tid vilket han fick klockan 19:30 på kvällen.. seeeegt! Efter han fått en tid bad han ursäkt till tjejen på andra sidan luren eftersom det inte var hennes fel att personen igår inte gett någon tid till oss.


Sambon åker upp med Liam och jag stannar hemma med äldsta grabben. När sambon kommer hem så var det bara för honom att förklara för mig hur mycket ANTIBIOTIKA och Bricanyl Liam ska ha per gång och per dag. Liam hade tydligen fått någon "speciell" bakterie som läkaren "tydligen" inte hade något namn på då sambon frågade två gånger vad för bakterie det var. Det enda han sa var att det kommit in några "fall" i decembermånad med denna bakterie.


Men iallafall.. Tant "eran son behöver ingen tid för han behöver ingen vård och skulle ni komma så skulle ni inte få någon medicin ändå."  hade jävligt fel!

En trött och blek liten sjukling som sov flera timmar extra på morgonen än vad han brukar göra. =(


Kommentera (14)

Marias sköte = våfflor?

Idag blev det såklart våfflor här hemma på självaste "våffeldagen", våfflor med sylt och grädde såklart. Inte för att jag kan se något samband med att Jesus "blev till" i Marias sköte och våfflor, men det spelar inte så stor roll för gott var det med våfflor. :)



Liam lyckas med få i sig lite trots sina onda hals. Jag hoppas verkligen han är på bättringsvägen.


Kommentera (2)

Fullt upp med Jerry Springer!

Blev inget skrivet i bloggen igår, hade fullt upp och när jag väl tänkt sätta mig ner en stund så började Jerry Springer på TV:en och ja jag blev fast i det programmet. TV:en är på dygnet runt här så ibland blir det att man "fastnar" trots att man har planerat annat som ja tex att skriva ihop ett inlägg här i bloggen, och inte lär det bli bättre nu när jag äntligen (äntligen enligt sambon) tillät fler kanaler.

Sambon har tjatat i flera månader om fler tv kanaler men jag har tyckt det varit onödigt då jag och han mest kollar på film och till barnen så finns det ju 2 barnkanaler + Mtv som min äldsta grabb jämt ska ha på. Nu blev det helt plötsligt 7-8 (?) barnkanaler + 2-3 musikkanaler, jag vill ju att stora grabben/barnen ska vara ute och leka, få frisk luft, röra på sig osv, inte vara inne för att de vill se ett "speciellt" program.

Jag ska strax börja rensa linneskåpet är det tänkt, då "vissa" tydligen inte vet vad "lägga in ordentligt" betyder. ;) Tänkte passa på att rensa bort lite handdukar, dukar, gardiner m.m. som man inte använder och kasta. Vi behöver allt utrymme vi kan få då vi bara har tre stycken små garderober och en stor varav en liten garderob är ett städskåp och i den stora garderoben har jag Liams kläder i och en del av mina + en stor frys. Kanske borde passa på och rensa bland Liams kläder med, det har ju inte gjorts sen i januari.

Jaja dags att börja, jag kikar in senare för att berätta lite mer om vad som hände igår.

Kommentera (1)

Godmorgon!

Börjar morgonen med att säga att jag har fått en del kommentarer som inte syns än i bloggen och jag ville bara säga det att de kommer så ni inte tror att jag struntar i er. ;) Jag har frånomed igår valt att "öppna" kommentarerna en åt gången och i samma veva som jag vet att jag har tid att besvara kommentarerna. Öppnar jag kommentarna och tänker att nee jag svarar senare när jag har mer tid, så kan det hända att någon kommentar glöms bort eller att jag svarar med en kort och tråkigt kommentar tillbax pga stress osv och det vill vi ju inte. :)

Jag såg även att några lagt till mig på bloglovin, det är skoj. :) Skulle vara intressant att veta vilka ni är då jag bara vet tre stycken som sagt att de lagt till mig. Sååå tell me! Vilka är ni andra? Skulle vara skoj att veta så att jag kan komma in och spana hos er med. :)

Kommentera (3)