Godmorgon på er..

Godmorgon!

Det är snart dags för mitt första stick här hemma *ryser* ska sticka mig 6 gånger per dag, före och efter måltider. Håll tummarna på att jag vågar, är stark nog att våga.

Idag är det läkarbesök hos deitist och vattengympa som gäller, blir en sväng hem till min mamma med då hon ska vara barnvakt medans jag är på vattengympan. Japp jag ser fram emot vattengympan massor kan jag lova. =)

Senare blir det att lämna Liam till sin pappa, det är ju dags för pappavecka nu.. blää vill inte att Liam åker. :( Jag förstår inte de människor som tycker det är så skönt med varannan vecka boende, jag saknar Liam direkt när han åkt. <3 Jag trodde jag skulle tycka bra om den idén men neee det gör jag inte alls, det saknas något och det känns och märks på en gång. <3

Nu stick i fingret och sen frukost!

Kommentera (1)

Paket!

Idag var en trevlig dag, fick hem tre paket och det är ju alltid trevligt att få. ;) Lite nappar från Namnnappen, en leksak från mykids och så ett stoooort paket med en grön Wiggelkart! Liam älskar den, det verkade han göra redan när vi kollade in deras hemsida. Liam valde en finfin grön Wiggelkart. Ni ska få se lite bilder m.m. senare. Har era barn någon Wiggelkart?

Bjuder redan nu på en (dålig) bild iallafall. =)




Kommentera (2)

Gårdagens läkarbesök..

Jag fick veta mina svar från glukosbelastningen igår, jag var ju som sagt fastande när den gjordes och hade 7,7 innan och 14,? efter sockerdrycken två timmar senare. Vi pratade lite kost och jag ska tillbaka den 30:e september till en deitist som ska prata kostråd. Hon tog ett långtidssocker på mig, jag hade hoppats på att få slippa bli stucken när jag var där men tji fick jag, långtidssockret låg på 51, är man under 50 år ska det ligga under 40 (om jag nu fattade henne rätt, mitt var för högt iallafall).

Annars gick det som jag INTE ville, fick med mig en blodsocker räknare hem, stickor och nålar.. jag ska nu i tre dagar sticka mig 6 gånger per dag och skriva upp hur värdena ser ut. GAHHH!! Vill inte! :( Jag hatar nålar och fattar inte hur detta ska gå!? När jag var där tänkte jag "oki tre dagar det får gå, måste gå!" när jag peppat mig själv så säger hon att jag även ska göra detta 6 gånger om dagen tills bebisen kommer, tack för den lixom!

För att göra besöket ännu trevligare så skulle jag efter att hon förklarat hur man använde sakerna själv visa att jag kunde hantera sakerna, dvs jag skulle sticka mig själv i fingret. När jag tryckt på apparater osv och det var dags att sticka mig var jag gråtfärdig och skakade som ett asplöv typ, riktigt obehagligt. Jag klarade dock av att sticka mig men hade otur, jag hade valt för låg inställning och fick göra om sticket då inget blod kom. Så typiskt! :(

                    


Hur som helst, igår var min sista dag med gosaker så jag körde på ordentligt med att äta gott en sista gång. ;)

Frukost: (8:00) 2 mackor med mjukost, stark oboy till det (jag gillar ju inte mjölksmaken).
Fika: (10:00) A jobbade natt och efter vi lämnat Liam på dagis åkte vi till Sultans så att A kunde äta en god frukost, själv köpte jag en bulle, varm choklad och en färsk apelsinjuice.

Läkarbesök! (11:00)

Fika: (14:30) Mötte upp A:s chef och tog en fika på Sultans igen, här köpte jag en blåbärspaj med vaniljsås + en cola. Liam valde en glass som han inte gillade så jag hjälpte honom att äta den. ;)

Åkte hem till min mamma och firade Uffe som fyllde år. (15:45)

Fika: (16:00) Tryckte i mig en mockaruta, en tugga av en annan slags ruta med apelsinsmak, kladdkaka med grädde, ett glas med läsk och sen en tårtbit på det.
Godis: (19:30) 6-7 bitar godis.
Kvällsmat: (20:00) Det blev ingen middag för mig, pallade inte att äta det så senare på kvällen kokade vi mannagrynsgröt och till det hade jag massor av äppelmos (måste ju finnas mos på varje tugga) och mjölk.

Gottegris javisst!


Kommentera (3)

Sugen på apelsin..?

Hahahaha hittade en så rolig bild på Facebook, garvade ett bra tag. ;)




Kommentera (1)

Babyskydd

Bästa nätsidan att köpa babyskydd till bilen är vilken? Vilket babyskydd är bäst? Vi hade planer på en Akta Graco men det kanske finns de som är bättre? Vi hade beställt en via butik här i stan men nu helt plötsligt ska de ha 400:- mer än när vi var inne och beställde och ja det kändes lite surt då likadana finns för billigare på nätet, dock var de slut på de 2 sidor vi kollat.

Var har ni köpt era babyskydd? Tips på nätsida/butik önskas!

Kommentera (1)

Läkare och remisser

Godmorgon!

Snart dags för frukost här hos oss och sen ska Liam till dagis och medans han är där blir det nog en sväng ner på stan för om jag fattade A rätt så har babyskyddet kommit eller var det min medicin som kommit till apoteket? Hmm.. ja något av det var det. ;)

Jag ska även en sväng till sjukhuset idag, fick ju en remiss till en dietist pga graviditetsdiabetes förövrigt så har jag fått två remisser, en till dietist och så en till dietistmedicin? Så idag ska jag till en läkare och sen den 30:e september, GAH! Jag hoppas jag INTE behöver medicin, speciellt inte om det måste tas stick i finger för att ha koll, det klarar jag mig utan. Ja jag är nålrädd och det gör jävligt ont att ta stick i fingret så det hoppar jag över!

Utöver det måste jag ringa min läkare och kolla hur det såg ut med lungröntgen, men visst brukar det vara så att är det inget så ringer de inte?

Kommentera (2)

Känns lite fräscht sådär :)

Just nu: Jag har precis duschat och sitter nu med en ansiktsmask i ansiktet, lite fräscht sådär. :) Funderar även på om man ska fräscha till sig med en hårfärgning, frågan är dock om jag ska göra det själv eller gå till en frisör? Det är ju billigare att göra själv men roligare och det lär ju bli bättre om en frisör gör det. Sen har man ju hört så mycket om att det kan bli missfärgningar när man är gravid, frågan är om det stämmer eller inte.

Någon gravid själ som färgat håret under graviditeten? Hur gick det?

Kommentera (4)

Smärta och förvärkar!

Halloj!

Idag gick jag (har åkt bil den senaste tiden) och lämnade Liam på dagis och fyfan säger jag bara, jag var helt död när jag kom hem till en kompis, jag klarar helt enkelt inte av att gå den biten märker jag. Efter lite vila knata jag hem och efter en sen lunch gick vi ner på stan för att kolla om babyskyddet kommit till butiken men nej inte det. :( 

Vi gick runt i lite butiker och när det var dags att gå hem började jag få riktigt ont i magen och underlivet, det riktigt högg till några gånger och jag sa AJ högt och var tvungen att stanna till, det knäppte till inuti (det hördes inte ut men jag kände hur det knäppte) och ett tag trodde jag att nu jävlar har jag ansträngt mig förmycket och nu kommer bebisen.

Jag får nog ta det lungt och inte anstränga mig så mycket, vill ju inte att bebisen kommer nu och utöver detta har jag haft förvärkar sen i torsdags, så ja ta det lungt kan ju vara en idé. ;) Kanske ska börja med att lägga mig och sova nu...?

Kommentera (2)

Tävling i samarbete med Kalaslagret.se

Dags för en tävling här i bloggen, det var ju ett tag sen kan man ju säga eller vad säger ni? ;) Nåja jag hoppas ni tycker det är kul med en tävling igen. :)

I denna roliga tävling har någon av er chansen att vinna ett kalaspaket bestående av ett paket muggar, tallrikar, servetter och en oblatbild. Självklart får vinnaren själv välja fritt bland alla fina teman! Våra favoriter här hemma är Smurfarna, Spindelmannen och Cars, vilken är din?


           
             Jag tävlar om ett kalaspaket med valfritt tema från Kalaslagret.se hos Geshiia!


För att delta i tävlingen: 
Vinstchans 1:
Lämna en kommentar med namn, mailadress och berätta vilket tema från Kalaslagret.se som är din favorit. 
Vinstchans 2: Kopiera bilden och den tillhörande texten, tipsa om tävlingen i din blogg och lämna din direktlänk i en ny kommentar. Se till att länkarna funkar.
Vinstchans 3: Gilla Kalaslagret på Facebook och lämna sedan en ny kommentar där du berättar att du gillar på Facebook och sen ditt fullständiga namn.


Ni väljer själv hur många vinstchanser ni vill ha (vinstchans 1 är obligatorisk) och sammanlagt kan ni få hela 3 stycken vinstchanser. OBS OBS!! Det blir alltså 3 kommentarer ni ska skriva för 3 vinstchanser. Man MÅSTE göra chanserna i turordning för att de ska vara giltliga, dvs du kan INTE bara välja att ta vinstchans 1 och 3. Tävlingen pågår i 2 veckor och avslutas 9/10 klockan 00:00! Lycka till!

För att ha bättre koll på mina tävlingar kan du lägga till mig på Bloglovin. bloglovin

Kommentera (52)

Sugna..?

Någon som är sugen på att tävla..? Det var ju ett tag sen det var tävlingar här i min blogg jue, klart ni är sugna! Senare idag eller imorgon kommer det upp en rolig tävling så håll koll här i bloggen vetja. :)

För att ha bättre koll på min blogg kan man ju alltid lägga till mig på Bloglovin.  bloglovin

Kommentera (3)

Lördag 240911

Tjolahopp!

Idag vaknade man tidigt, ja som man alltid gör varannan helg då A:s son är här, bankande på saker, en unge som pratar/leker högt och ja inte sjutton hjälper det mycket att säga till och när en unge väl är vaken så vaknar ju såklart den andre med och ska låta. ;)

Igår var vi och köpte vinterkläder till Liam (2 ungar kvar nudå), perfekta till dagis, vad exakt vad vi köpte kommer i ett eget inlägg senare men nu är vinterkläder till Liam klart nästan, ett par termobyxor och ett par snygga vinterkängor skulle vara bra att ha med och om inte bra så trevligt, ett set man kan ha om man ska bort osv. 

A:s son var också med när vi handla vinterkläder och en tråkigare unge när det gäller att shoppa kläder har jag aldrig sett, han ville då inte ha några kläder så ja han blev utan, en unge som börjar gråta och skriker "Neeej jag vill inte ha" kan vara utan, då kan han gott vänta tills han är trevligare.. Eller? Hehehe helt galet Liam älskar att handla kläder. :)

Nu dags för frukost till mig!

Kommentera (3)

Vattengympa!

Godmorgon..

WIII! Idag är det dags för vattengympa för mig och ja för andra med såklart men det vi alla har gemensamt är att vi alla är gravida. Jag har aldrig varit på vattengympa tidigare så detta ska bli kul och intressant, det bästa måste ju vara poolen, 24 grader varmt. ;)

Hahaha jag har alltid varit lite avundsjuk på de som badar i den poolen och önskat att jag ska få prova någon gång och JAAA nu ska jag få det. =) Det ska bli så skönt så! Nu ska man bara hitta något passande att bada i, se om någon bikini funkar eller om man ska köra på linne och bikinitrosor? Vad är bäst tro?



Bild lånad från Babygruppen.se


Kommentera (3)

Ensam..

Jahopp då var man själv då.. A, Robin och min bror skulle mecka bil. Jag själv får väl tillbringa lite tid framför TVen, ska kika på Gray´s Anatomy närmare bestämt. Finns inte så mycket annat att titta på verkar det som.

Happ happ.. så är det!

Kommentera (1)

Ännu en remiss..

Om jag har fått ännu en remiss hem i brevlådan till medicinmottagningen för att träffa en diabetessköterska, betyder det att min glukosbelastning inte gick så bra?

Jag förväntade mig att min BM skulle höra av sig om svaret på min glukosbelastning, sköterskan som gjorde glukosbelastningen sa att min BM skulle ta svaret med mig men jaa tydligen inte? Nee en remiss hem i brevlådan blev det istället.

Kommentera (1)

Åkpåsar i mängder!

Jag har gått och förälskat mig i åkpåsen från Lundmyr of sweden som ni vet, ja ni som följer min blogg vet. ;) Åkpåsen finns som sagt på Jollyroom.se att köpa, direkt när jag såg den åkpåsen blev det ett sug i magen efter den.  Det bästa är ju att killen min med gillar just den åkpåsen. :)

Åkpåsar är ju ett måste till de små barnen och vi är verkligen sugna på just denna skönhet från Lundmyr of sweden antingen nu till födseln eller senare när barnet är lite större, den är lite dyr dock men fasen så snygg! Bara att hålla tummarna på att vi har råd med den, det är ju inte bara en sak som ska införskaffas när man väntar en liten bebis.

Jollyroom.se har fler åkpåsar såklart, från över 23 olika varumärken och över 270 olika färger och modeller, självklart i olika prisklasser. För att nämna några fina godingar: The Buppa Brand, Voksi, Bugaboo, EsayGrow, SimpleWorld, Elodie m.m.

Spana in dom vetja och berätta vilken som är just din favorit!



Kommentera (0)