KOLLA HIT!!

KOLLA HIT! Hur många av er har barn som är sju år? En liten fråga till er som har barn som är sju år. Vet erat barn vad ett säkerhetsbälte är? (och nu menar jag inte att de vet orden bilbälte eller bälte utan om de vet vad ni menar när ni säger säkerhetsbälte), och vet era 7-åriga barn vad en uniform är? Om du frågar barnet "vad är en uniform förnågot".

Hoppas på svar, väldigt intressant att få veta detta pga en sak.

Kommentarer
Postat av: Celine Naminah
2011-12-08 @ 16:50:46
URL: http://phantazia.blogg.se/

Våra barn är 6, 7 och 9 år och ja, de vet vad säkerhetsbälte och unieform är för något. Men deras logopeder har också sagt att de har stora ordföråd och vet ord som inte jämnåriga känner till betydelsen av.



Undrar varför du undrar? Du verkar så hemlighetsfull.

Postat av: Jessica
2011-12-09 @ 00:22:27
URL: http://yezzcorner.com

Lucas har vetat vad både uniform och säkerhetsbälte är och innebär i flera år, han blev just sju år för en vecka sedan. Kan höra ihop med att han fått använda säkerhetsbälte och sätta på sig det själv sedan ca 4 års ålder, och att Peter är officer och har uniform på sig i arbetet..

Postat av: Rebecca
2011-12-09 @ 11:07:12
URL: http://geshiia.blogg.se/

Celine: oki, min grabb som är 4 år visste inte vad säkerhetsbälte var men vi använder inte det ordet utan säger bilbälte eller bälte. Och så är ju inte Liam 7 år än så han har ju ett tag på sig fram till 7 år. ;)



Att jag undrar detta är för att en kompis barn sägs vara efter i utvecklingen för att bland annat inte veta just dessa ords betydelser/vad det är för något. barnet har ju även gjort fler tester som de går på men jag/vi tycker inte att barnet är efter i utvecklingen.



Andra saker de går på är att barnet hellre leker själv eller med ett annat barn istället för i grupp, de går på att barnet inte pratar i klassrummet och så var det ett test där barnet skulle fylla i en cirkel med "rätt" färg, barnet tog en färg hen gillade istället för den rätta färgen Det skulle läggas ett pussel med och barnet la en bit fel, psykologen fråga barnet om det var klart när hen lagt sista biten, barnet svarar mm.. utan att ens att hunnit dubbelkolla om allt var rätt för de hann hen inte innan tanten slet bort pusslet. .Ett piltest var det med. och det var något mer test där det egentligen inte fanns något rätt eller fel då bägge kunde vara rätt men då 8 barn av 10 valt ena sättet så skulle de sättet vara rätt enligt psykologen.



På dessa saker går de på att barnet är efter (runt 2 år) i utvecklingen, det de inte tänker på är att barnet är jätteblygt och att barnet kanske inte förstår testen då tanten bara slängt fram de utan ett ord. Hur ska en 7 åring veta exakt vad som ska göras om de inga beskrivningar får?



Klart läraren tycker kanske att barenet/andra barn är efter då det inget säger pga rädsla, barnet är nämligen rädd för läraren. Föräldrarna känner med att läraren inte har alla hästar hemma.



Läraren har även suttit och sagt att barnet kommer bli deprimerad och överviktig, tjock pga att hon är efter i utvecklingen m.m. vilket vi även det tycker är något sjukt sagt, jag har då aldrig hört att barn som är efter i utvecklingen får de sakerna, antar att hon sa så bara för att vara elak.

Postat av: Rebecca
2011-12-09 @ 13:08:32
URL: http://geshiia.blogg.se/

Jessica: Vi använder med säkerhetsbälte i bilen men min yngsta grabb Liam vet inte vad det är (eller nu gör han) därimot visste han vad bilbälte och bälte var/är.



Uniform förstår jag att Lucas vet med tanke på vad din gubbe jobbar med. :)


- Ödsla inte tid på att vara elak!
- Vill du tipsa om en tävling? Gör det HÄR!!
- Jag blir jätteglad av kommentarer. :)
- Glöm inte att länka din blogg så jag kan läsa den också.
- Svar på din kommentar hamnar här om det är ett svar till inlägget.


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback