UnderBARA BARN mässa!

Weekendpaket till UnderbaraBARN mässan i Älvsjö den 14-16 oktober är bokad! Jag har aldrig varit på något sådant så det ska bli intressant och skoj. Några fler som ska på mässan? =)




Bild lånad från UnderBARA BARN!


Kommentera (5)

Sjukhusbesök

Fick förlängd sjukskrivning, fan så jävla skönt! Klarar verkligen inte av mycket när jag mår som jag gör. MR-röntgen blev framflyttad till efter graviditeten vilket endå känns bra, därimot väntar jag på en remiss till hud  angånde mina fläckar och en kallelse för att göra en lungröntgen. Dock ska lungröntgen göras efter att bebisen är äldre än vecka 32, så om 3 veckor ungefär bör jag ha fått en kallelse för att göra lungröntgen. Tja så ser det ut just nu för mig med läkarbesök.

Kommentera (2)

Godmorgon på er

Godmorgon.. Vi ska snart börja röra oss mot Eskilstuna, jag har ju läkartid där idag. Ska prata lite om förlängd sjukskrivning bland annat, vi ska även prata om MR-röntgen (göra en?) och så ska jag be läkarn kolla på mina fläckar och be om en remiss till hudmottagningen. Japp har inte så mycket mer att säga just nu, vi hörs säkert lite senare. ;)

Kommentera (4)

Bärsjal och bärsele

Jag har planer på att testa sele/bärsjal till denna lille bebis vi väntar. Jag såg inne på någons blogg (som jag inte minns vem det var) att de köpt en sele från Tradera så jag kollade runt på Tradera och fann en snubbe som sålde sådan sele som bloggägaren hade köpt. Priset var lågt så klickade hem en, vill inte betala dyra pengar OM jag inte skulle gilla att bära. Tycker den ser snygg ut och så skulle den tydligen vara ergonomisk.

Jag har även två stycken hemmasydda Mei tais och en vävd sjal, tänkte jag skulle kika efter en trikåsjal med.. eller vad sjutton är bäst för en nyfödd bebis? Jag har nollkoll på bärredskap.




Bilder lånade från Tradera.


Kommentera (3)

Body & byxa från SVEA till bebis

Hittade denna body och byxa från SVEA och blev förälskad direkt, visst är det snyggt? Fanns i blått/vitt och vitt/svart med om jag inte minns fel. Texten på byxan ska sitta bak på rumpan, nu har jag bara lagt de bakofram för att ni skulle få se. Bebis kommer bli så snygg i detta. :)




Kommentera (3)

Psoriasis och graviditet

För ett tag sen skrev jag om Psoriasis och graviditet, kommer ni ihåg det? Ni hittar det inlägget HÄR. Jag berättade att min mamma tyckte det blev bättre när hon väntade en pojke och mycket sämre när hon väntade oss flickor. Jag hade inga fläckar när jag var gravid med mina pojkar och nu vet jag att jag väntar en flicka och har fått massor av "fläckar" (och mer och mer blir det) som påminner om Psoriasis.

Nej jag vet fortfarande inte om det är Psoriasis men ska ta upp det imorgon när jag ska till Eskilstunas sjukhus i annat ärende, ska be henne titta och ge mig en remiss till hud. Sitter och funderar på om min syrra med fick mer Psoriasis när hon väntade sin dotter..? Det måste kollas upp!

Jag tycker fortfarande att det skulle vara ganska intressant om det skulle vara så att man får mer Psoriasis när man väntar flickor och intressant att få veta varför man just får mer när man väntar ett flickebarn (ja om nu majoriteten får det dvs)? det skulle jag tycka vore intressant att veta.

Ni som har/fick Psoriasis och fått barn, hur var det för er? Mer när ni väntade en flicka eller mindre? Mer eller mindre när ni väntade en pojke? Eller ni kanske känner någon som fick Psoriasis under sin graviditet, hur var de för de?

Kommentera (2)

Sött men ofräscht!

Vi var nere på stan häromdagen och köpte kalsonger och strumpor till Liam och Jonathan (Jonathan är A:s son för er som inte hänger med). Liam valde strumpor själv, det blev ett par turkosa med döskallar på som han promt ska ha på men nee idag blir det dag 2 med de på så efter duschen får han byta oavsätt om han blir sur.

Visst är det sött på ett sätt att barn promt ska ha på sig ett visst plagg hela tiden men nja lite ofräscht med. Ja nu är iofs 2 dagar inte sååå mycket hehe. Har era barn haft något som de promt vill ha på sig hela tiden? Något som de vägrar ta av sig och måste de så blir de sura? Eller kanske ni hade ett visst plagg när ni var små som ni älskade och vägrade ta av? =)

Kommentera (1)

Sötaste setet!

Är inte detta ett av de sötaste seten som finns? Me love it! Heldress och body från meandi. Köpt begagnat på blocket för 30:-/delen, snacka om fynd va och i superskick. Jag älskar att göra fynd hihi. ;) Bebis kommer bli så fin i detta set.



Kommentera (0)

Barnkläder och A

Bebisens pappa är verkligen tråkig när det kommer till barnkläder, han är en riktig såndär person som tycker att flickor ska ha flickiga kläder och i "tjejfärger" och pojkar ska ha pojkiga kläder i "pojkfärger". Det är inte många unisexplagg han gillar, det finns några få men inte många. :( Tur att han inte själv bestämmer vad för kläder bebis ska ha. ;) En positv sak är att han gillar Nova Stars barnkläder precis som jag och A har redan sagt och visat vad vår bebis ska ha för kläder därifrån.

A:s favoriter från Nova Star är: Och ja ni ser ju färgerna. ;)




Gillar ni unisexkläder eller föredrar ni att köpa flickiga kläder till flickor och pojkiga till pojkar?


Kommentera (13)

Rånförsök

TRÖTT! Precis när man somnat in igår kväll så är det promt någon jävel som måste försöka råna frisören under oss. Jävlar i helvete vad det small när han krossa rutan. Han hann dock inte ta något då vi reagera fort, vi rusa upp så fort vi hörde smällen då vi trodde någon panga vår bilruta (folk vet ju inte vems som är vad här), A ropade VAFAN! och snubben hoppade på sin cykel (hahaha jaaa han kom på cykel) och försvann snabbt.

A ringde polisen och anmälde rånförsöket och det är helt galet vad tid det tog innan polisen kom och då ligger polisstation på samma gata där vi bor fast en bit neråt. Tillslut kom de, A fick lämna sin historia till polisen och sen gick vi och la oss igen men var svårt att somna om då polisen först stod där och sen kom två sercuriasbilar och städade upp vilket de inte gjorde så tyst.

Så störigt att folk inte vet vad för saker som tillhör vem!


Kommentera (3)

Gårdagens smaskens!

Banansplittime eller ska man säga marängsviss? eller bägge och? =)  Nåja glass, maränger, grädde, banan, strössel, kola/chokladsås. Så jävla gott och på vårat vis. :) 

           


Recept

Vaniljglass
Maränger
Banan
Grädde
Strössel
Kolasås
Chokladsås

Mängd: Hur mycket man vill av allt. ;)

Kommentera (0)

Inköpslista till bebis

Jag har gjort en liten lista på saker som är bra att ha och saker vi vill ha till bebis. Har jag missat något? Hahaha shit jag har två barn sen tidigare men noll koll på allt endå känns det som. ;) Har ni koll? Har jag missat något viktigt?


SOVA
(x) Spjälsäng
( ) Spjälskydd (vill ha ett vitt)
( ) Madrass
(x) Täcke spjälsäng
(x) Kudde spjälsäng
( ) Lakan spjälsäng
( ) Madrasskydd/frotté
(x) Påslakanset spjälsäng (Fler behövs dock)
( ) Sängmobil
( ) Väggtillbehör (vi ska göra en egen takvagga)

SKÖTA
(x) Skötbord
( ) Skötbädd (Vi vill ha rosa Gunila Axén moln)
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
( ) Badbalja (Sugen på en Puj)
( ) Badcapé
( ) Tvål
( ) Schampo
( ) Salvor
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Febertermometer
( ) Babyolja
( ) Nässug

ÄTA
( ) Bröstpump
( ) Nappflaska
( ) Flaskborste
( ) Dregglisar
( ) Små handdukar

BARNVAGN
(x) Barnvagn
( ) Myggnät
( ) Regnskydd
( ) Parasol (vill ha ett svart Crescent)
( ) Täcke vagn/vagga
( ) Kudde vagn/vagga
( ) Lakan vagn/vagga
(x) Påslakanset vagn/vagga (fler behövs, vill ha rosa Gunila Axén moln till vagga oså)
( ) Åkpåse
(x) Skötväska

TILL MIG

( ) Amnings-BH
(x) Amningskupor
( ) Bindor

ÖVRIGT
( ) Babyskydd (Beställt)
( ) Solskydd
(x) Bärsele
( ) Bärsjal
( ) Barnvagnsleksak
( ) Filtar
( ) Babysitter
( ) Nappar
( ) Babygym
(x) Bebiskläder (Stl 50-68)
( ) Overall + tossor + vantar


Kommentera (12)

Lördag 270811

Då var det lördag, undrar vad denna dag bjuder på? Det jag vet är att vi ska ner på stan och testa lite overaller på Liam, se vilken storlek han drar kan ju alltid vara bra att veta. Jag var in en snabbis på Åhlens häromdagen och fick en liten chock, de har ju för tusan fått in Didriksson!! Det matchar inte riktigt tycker jag, alltså Åhlens och Didriksson.

Ja just det Liam är hemma som ni kanske förstod när jag talade om att vi skulle prova overaller idag. Gud så jag har saknat min lille kille. ♥ hatar när han inte är hemma här hos mig, det känns så himla tomt. :( Men nu är han här en vecka och är bara min. :)

Nu ska jag nog försöka vila en liten stund innan resten av folket vaknar..

Kommentera (0)

Gravid i vecka 30

Jag är lite slö på att lägga upp dessa på rätt dag hehe men ja ni får ta det när det kommer och egentligen kanske det inte är så himla intressant för er att läsa utan mer kul för mig (och kanske för ni andra som är gravida med).



Barnet:

Barnet är cirka 38 cm lång och cirka 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen. Kanske känner du att barnet hickar? Hos små flickor är klitoris förhållandevis stor och täcks ännu inte av blygdläpparna.

Mamman:

Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt blodvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag.

Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen. En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.


Kommentera (2)

Vår nya familjemedlem ;)

Igår fick vi hem två stora paket, ett på 18kg och ett på cirka 7kg. I ena paketet låg vår fina vagn och i det andra paket var det något helt annat som ni kommer få veta en annan dag om ni har tur. ;)

Vi monterade ihop vagnen igår för att se om det saknades något eller var trasigt någonstans, den verkar vara som den ska vara. Frågan är nu bara ska vi montera isär den igen eller låta stå tills november? Den tar ju lite plats men står just nu i mitt sovrum, inte så snyggt men sen så ska iofs inga andra människor vara därinne så kommer ju inte synas för andra.

Här är våran nya familjemedlem, vilken snygging va? =)



Kommentera (1)