Gillar du att hjälpa andra?

TJOLAHOPP PÅ ER!
Finns det några givmilda själar här i stan som gillar att hjälpa andra?
Jag och min familj känner en familj från Irak som kom hit till Sverige för 1-2 veckor sen och med sig hade de massor av INGENTING! Familjen bor just nu hos en vän (han bor hos sin flickvän) och där delar de på en 90 madrass i vardagsrummet fick jag höra idag, ja ni hörde rätt EN 90 madrass. Sa jag att de är 8 personer? Tror att mamman sover på madrassen då hon är höggravid (hon ska göra kejsarsnitt på tisdag), resten ligger på mattor. Det är helt galet jue!! Nåväl förutom madrasser så behöver de kläder och gärna lite leksaker (min idé med leksaker då barnen inte fick med sig några, jag har gett lite leksaker, böcker och kläder såklart men med 5 barn och ett på g så går det åt en del så mer behövs) Barnen är Mejram 15år, Roza 13år, Daniel 7år, Donja 5år, Resol 4år och senjd 16 månader och på tisdag väntas ännu ett barn.
OM NÅGON AV ER ÄR INTRESSERADE ATT SKÄNKA KLÄDER, LEKSAKER ELLER MADRASSER SÅ SKRIV GÄRNA HÄR ELLER I ETT PRIVAT MEDDELANDE TILL MIG. :)
TJOLAHOPP PÅ ER!
.
.
Finns det några givmilda själar här i stan som gillar att hjälpa andra?
.
Jag och min familj känner en familj från Irak som kom hit till Sverige för 1-2 veckor sen och med sig hade de massor av INGENTING!
.
Familjen bor just nu hos en vän (han bor hos sin flickvän) och där delar de på en 90 madrass i vardagsrummet fick jag höra idag, ja ni hörde rätt EN 90 madrass. Sa jag att de är 8 personer? Tror att mamman sover på madrassen då hon är höggravid (hon ska göra kejsarsnitt på tisdag), resten ligger på mattor. Det är helt galet jue!! Nåväl förutom madrasser så behöver de kläder och gärna lite leksaker (min idé med leksaker då barnen inte fick med sig några, jag har gett lite leksaker, böcker och kläder såklart men med 5 barn och ett på g så går det åt en del så mer behövs) Barnen är Mejram 15år, Roza 13år, Daniel 7år, Donja 5år, Resol 4år och senjd 16 månader och på tisdag väntas ännu ett barn.
.
.
OM NÅGON AV ER ÄR INTRESSERADE ATT SKÄNKA KLÄDER, LEKSAKER ELLER MADRASSER SÅ SKRIV GÄRNA HÄR ELLER I ETT MAIL TILL MIG. :)
.
[email protected]

Kommentera (2)

Hej hej!!

Hej hej på er! Var ett tag sen, håller som sagt på att flytta. Vi har flyttat klart allt utom lampor, en stol och rengörningsgrejs. Lite städning kvar, lite i köket och så hall och toa. Ska bli skönt när allt är klart.

Förutom städning idag så har jag och A:s dotter Paulina varit och shoppat lite julklappar, 3000:- brände vi och vad fick man för det? typ ingenting, max 10 julklappar varav 3 kostade runt 30:- st (REA). Hade man haft dessa 3000:- för 10-20 år ssen så hade man fått MASSOR! Tur att man redan köpt lite julklappar sen tidigare.
.
.
Nehepp åter till att packa upp kartonger här i nya lyan.

Kommentera (1)

Det blir ingen jul här

Jahopp då har äldsta grabben åkt till sin riktiga pappa för att fira jul, han tog tåget helt själv!!! Läskigt att släppa han själv men det fanns ingen chans att vi skulle hinna/kunna köra upp honom innan jul då killen jobbar och nu den 23:e så flyttar jag till ny lägenhet, fullt upp med andra ord.

Ingen jul kommer vi fira på julafton heller i år pga flytten men har bara Alice hemma som tur är och hon förstår ju inget endå. Kanske att man tar en skinkmacka eller nåt men inget annat, ingen julmat, inga klappar. Men vi firar på nyår istället, då har jag alla mina ungar hemma och killen har sina två stora hemma med. Så julmat och klappar blir det då istället. =)


Passar på att önska er en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!


Kommentera (6)

Packilipack!

Sitter och äter lite chips och dricker julmust, det är jag värd efter att ha packat 10 kartonger i köket alldeles nyss, ja mitt i natta. ;) Helt galet vad skit man har!! Lätt att det blir rensning där när vi flyttat. Flyttar om 2 dagar och jag har packat max 25 kartonger så jaaa det är en jävla massa kvar hwehe men men det får gå som det går. ;)

 Nu ska jag ta och stänga mina gröna och sova en stund, ska upp vid 07:00. Natti!


Kommentera (0)

Dags att sova..?

Nehepp sova kanske..? Jag har vikt MASSA tvätt (typ 3 eller om det var 4 stora ikeapåsar + 1 full tvättkorg), jag har även tvättat en maskin med tvätt och så hängt den och så har jag slagit in massa julklappar eller massa och massa, ungefär 25st typ. Skulle behöva packa lite med, kökets alla grejor ropar på mig. :/

Neee palla att packa också, klockan är ju redan 01:27!! Det blir att fixa ihop lite mat till Alice, mata henne och sen sova. Natti natti på er.

Kommentera (0)

Vem är du?

Jag har precis gett Alice ett nattmål, ibland behövs det men oftast sover hon fram till 06:00 på morgonen och då fått sista målet runt 23-00-00:00. 

Jag kan inte låta bli att undra när jag tittar på henne vem hon är och vem hon kommer bli när hon blir större. Jag längtar så mycket att få se henne bli större, se hennes personlighet.. är hon den lilla busiga flickan med två toffsar eller kanske den blyga som sitter tyst i sin egna lilla värld och bara är? Ojojoj det är mycket att få se fram emot. *Längtar*


Mitt lilla hjärtegos! ♥

 


Kommentera (12)

En trevlig dag :)

Idag har vi haft lite finbesök från Västerås, Cilla och hennes snubbe kom över hit för att hämta jultidningar (som de glömde hahaha) och för att kika på vårat lilla underverk. :) Med sig hade de finfina presenter till Alice och morotskaka, tack så mycket!

Umgicks lite, snackade massa skit osv och gick sen ut och käka på resturang. Olympos blev det här i stan, min sons kusins pappas resturang. De gör den GODASTE filé oscar så ni vet. =) Blev tokmätt och när jag kom hem mös jag lite med Alice tills hon somnade sen gick både hon (jag bar henne såklart!) och jag och la oss. Vaknade för en timme sen och nu är frågan om jag kommer kunna somna om. ;)

Titta vad fina presenter hon fick!

 


Kommentera (1)

Alices utveckling

Första leendet: 11 dagar

Grät med tårar första gången: 13 dagar

Navelstumpen ramlade av: 3 dagar

Första badet: 10 dagar

"Pratar" tillbaka när mamma och pappa pratar med mig: 4 veckor

Fäster blicken: 4 veckor

Lyfter huvudet när jag ligger på mage: Redan första dagen var hon stark i nacken men kunde ju såklart inte hålla huvudet uppe så länge. Nu därimot kan hon hålla huvudet uppe länge och har kunnat ett tag. 2 veckor

Vände från rygg till mage:
(2 dagar men tror mest att det blev så pga att hon är så rund)

Vände från mage till rygg: 6 veckor

Första medvetna leendet: 4 veckor

Lekte första gången med händerna: 2 månder 3 veckor, hon har verkligen hittat händerna och tycker det är jätteintressant att känna på sina fingar och tittar storögdt på de.

Sov i spjälsängen hela natten: gjorde hon från start, dock var vi dumma och tog upp henne i vår säng en vecka efter hennes födsel. Men mår man så pass dåligt som jag gjorde i början så var det värt de, jag hade så ont att det var bekvämare för mig att ha henne i sängen. *EGO*

Började åla: Hon "ålar" inte påriktigt än, ja inte medvetet men hon tar sig runt och framåt och har gjort det sen hon var ett par veckor gammal. (Uppdaterar igen när hon gör det medvetet också)

Fortsättning följer..


Kommentera (0)

Bajsigt värre

Godmorgon!

Har precis sköljt rent och klart lite tvätt, eller ja en handduk, ett par trosor och ett lakan och nej det är inte precis det jag vill göra såhär tidigt på morgonen men Alice hade roligt efter sin frukost och sket ner min mage och neråt, ja det är tacken för att hon får frukost. *Mutter*

Jaja det är rensköljt och jag och Alice är rentvättade, nu sover Alice så jag funderar på att packa lite innan det är dags att hämta Liam från dagis. Men orkar jag..?


Kommentera (1)

Skadat sig själv..

Idag var det ett litet sjukhusbesök inbokat för Robin, han har nämligen fått stora "fläckar" av sin parfym som sitter kvar ännu trots att det gått over en vecka sen de kom och igår såg vi att det blivit blåsor i fläckarna.

Jag trodde först min 12-åring skadat sig själv för märkerna såg ut som brännmärken men han sa att han fått märkerna efter sin parfym, jag trodde honom inte och tvingade honom att spruta igen och jovisst, det dröjde inte mer än några sekunder innan det började komma en röd fläck. Tvättade av honom direkt för att det inte skulle bli lika fult som de andra var.

Och JA jag tvingade honom att spruta parfym på armen trots att de blivit fula fläckar innan, vilken hemsk mamma jag är!

Hur som helst så tyckte sköterskan att det såg mysko ut men gjorde inget mer än att plåstra om honom och säga att vi skulle komma tillbaka på måndag om fläckarna var kvar.

Bilden är från häromdagen, idag ser det värre ut.


Kommentera (3)

Från mage till rygg.. och nu snackar vi!

lämnade Alice i soffan på mage, när jag kom tillbaka ligger hon på rygg.. är det inte lite tidigt att vända sig om? hon är ju bara 1½månad. Ja det är nog dags att ha ännu mer koll på henne från och med nu.

Första gången hon vände sig var hon iofs 2 dygn och från sida till mage, på skötbordet hos läkaren på BB men tror iofs det bara var för att hon var så rund o go att hon "välte" över hahaha

Pratar gör hon med, massor! Och hon älskar när man pratar tillbaka till henne för då ler hon och pratar ännu mer. Så sött! <3



Kommentera (2)

Rensning på G!

Tjilivippen på er! =)

Känns som om det kommer bli en bra dag här trots trötthet, trött då det blev toksent igår. Vi rensade min källare eller rättare sagt ett och ett halvt förråd, blev ett förråd fyllt med säljessaker och så rensade vi bort skit och de åker på tippen, nu är det ett halvt förråd kvar att rensa och i det förrådet är det kartonger från golv till tak.

Varför rensar vi? Jo vi ska flytta igen hahaha, måste ha större och har hittat en 5 rum med kök och det är inte lätt att hitta i denna stad kan jag lova så passade på nu när det väl fanns en med ok pris för det kommer behövas när Alice blir större.

BARA dessa kartonger kvar på bilden och det är lika många bakom de här och det var nästan lika många framför. Snacka om att samla på sig saker. ;) Men ja nu åker en del på tippen som sagt och sen har jag lagt upp MASSOR på min FB, får se om någon nappar på sakerna, dumt att kasta om någon annan vill ha/köpa billigt.

 


Kommentera (3)

Gulsot och sockertester

Jag vet att några av er har varit nyfikna på varför vi fick stanna i 6 dagar på BB och orsakerna var att de ville ha koll på Alice med "sockertester" och för att hon hade gulsot.

De ville sticka Alice vid varje måltid, fatta varje måltid!! Stackars unge.. som tur var det en go sköterska som tyckte det lät otroligt ofta så hon fick ner det till 2 gånger per dag för att de sista dagarna bli 1 gång. Det hjälpte dock inte eftersom de istället stack henne fler gånger per gång då de inte hitta några bra ställen att sticka på. :( Alice åt både bröstmjölk och ersättning redan här, ersättning just för att kolla sockret.

Under dag 4 så låg jag i sängen och tittade på Alice och tyckte hon såg gul ut. Vi gick på läkarbesöket som görs innan man blir utskriven och där påpekade jag detta, de såg det med när jag sa det och de tog fram en apparat som mätte bilirubinen. Det var högt med apparaten men minns inte siffran, ett blodprov skulle tas och det visade 350. (Om hudtestet visar bilirubin >200 mol/l bör blodprov tas. Värden över 250 mol/l ska mätas med kemisk laboratorieanalys).

Vi hade hoppats på att få åka hem dag 4 men tji fick vi, Alice bilirubin var så högt att de ville att vi stannade så hon fick sola. De trodde vi skulle kunna åka hem dagen efter men nopp inte det heller, det blev ännu ett dygn i solariumet. Dag 6 fick vi åka hem men vi var tvugna att göra ett nytt test dagen efter men som tur var fanns det en apparat i Katrineholm så vi slapp åka tillbaka till Eskilstuna. Provet på dag 7 visade att siffrorna gått ner ännu mer. :)

Idag är vårat lillhjärta jättefin i huden, inte gul alls. :)




Kommentera (0)

Julklappssäcken!

Jag har slutat att tävla via bloggen, dvs lägga upp inlägg som detta men ibland måste man släppa lite på sina egna "regler", speciellt när det gäller såna här tävlingar som är hur bra som helst. Det skulle vara en dröm att vinna detta, massor av saker som skulle bli perfekta julklappar till barn och släkt. Perfekt när vi inte har så mycket pengar till julklappar. Nåja chansen är inte så stor att vinna men försöker man inte har man inte heller chansen. =)


”Jag tävlar om en ”Julklappssäck” som innehåller priser som är värda minst 7000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Onyxsweden.se sponsrar med ett armband från Snö of Sweden!
*Sovtex sponsrar med en urläcker prydnadskudde!
*Wigglekart sponsrar med en Wigglekart i valfri färg!
*Loveko sponsrar med Lulu’s choklad kroppssmör och fyra stycken lypsyl!
*Ljuskraft sponsrar med ett värmedjur (kanin)!
*Karin Herzog sponsrar med ”Essential Mask”!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett presentkort på 250 kronor!
*Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 250 kronor!
*Lilla Fjärilen Design sponsrar med en valfri bok!
*Buaknallen sponsrar med en stor, härlig nallebjörn!
*Crocs.se sponsrar med ett presentkort på 200 kronor och ett ”give away-kit”!
*Barnkalaset.se sponsrar med ett valfritt kalaspaket (tallrikar, muggar och servetter)!
*MyHeart.se sponsrar med ”52 romantiska veckor”!
*Leklandet.se sponsrar med ett glasscafé!
*Alvaboden sponsrar med ett ursött babygym!
*Canvastavlor sponsrar med ett presentkort på 600 kronor!
*Qpix sponsrar med ett presentkort på 400 kronor!
*Smultronbyn sponsrar med ett munspel och ett smyckeset!
*Smyckesboxen.se sponsrar med ett charmsarmband med en berlock!
*Ekoleko sponsrar med en stor påse playmais!
*Onetex sponsrar med ett presentkort på 300 kronor!
*Cutiepie.se sponsrar med ett presentkort på 200 kronor!
*Frank&Poppy sponsrar med en valfri tröja från sin nya kollektion!
*Lollopard sponsrar med en mobilsocka!
*Textilonnet.se sponsrar med en valfri gardin!
*Gunry sponsrar med en Bodybutter, en bodyscrub och en facescrub (oliv)!
*Nilma sponsrar med en personlig namntavla!
*Vindagården sponsrar med en Leporello!
*Fröken M sponsrar med 2 st trälyktor, 2 st gräddbakelser och 1 väska!

———————————————————————————————————-

 


Kommentera (0)

Jag dammade av kameran..

Jag dammade av systemkameran och tog lite bilder på Alice i tomteklänning m.m. hehe vilken skillnad på kvalite på bilderna om man gemför med mobilen. ;) Inga mästarfotografbilder här inte men jag gillar de endå och det är ju huvudsaken. :)



Kommentera (8)