Förlåt!

Jag ber så mycket om ursäkt för min dåligt uppdaterade blogg.. jag orkar bara inte, jag pallar inte.. Det finns mycket att säga men inte just nu..

Kommentera (4)

Onlinepizza..


Igårkväll var vi lite sugna på pizza men ingen orkade åka/gå och hämta så vi tänkte testa onlinepizza.se för första gången. När snubben väl kommer så får sambon en stor utskällning för att beställa pizza försent på kvällen..? Men vafan det är väl inte min sambo som valt öppetiderna på onlinepizza.se? Nee det var det verkligen inte.

Pizzasnubben förstörde iallafall sambons kväll genom att vara otrevlig. Idag ska sambon ringa ner eller om han åker dit till ägaren av den pizzerian vi köpte ifrån och klaga.

Kommentera (1)

Kolmården!

Barnens faster ringde häromdagen och undrade om hon fick bjuda oss (barnen) på Kolmården och visst fick hon det. :) Så igår åkte vi dit och trots att vi kom vid öppning och var kvar till stägning så hann vi inte med allt. Det var tydligen över 15.000 besökare igår så inte undra på att det drog ut på tiden då det var köer så det hette duga överallt. Jag hade velat att Liam skulle rida kamel, men med tanke på tiden så fick jag välja mellan kamelridning för Liam eller delfinerna för oss alla, jag valde delfinerna för att inte vara så egoistisk. ;) Ja jag ville ju se delfinerna med så spelade inte så stor roll. :)

Liam blev ju biten av en get på Ölands djurpark och efter det så har han blivit rädd när vi tex har tittat i en bok med djur, sett djur på TV, så jag trodde Liam skulle vara skitjobbig och gnällig på Kolmården. Jag ville trots det åka ändå för att visa honom att djur (speciellt getter) inte är farliga att det bara blev så den gången, att det var ren otur.

När vi väl kom dit så var han inte alls gnällig och jobbig, phuuu! När det blev dags för barnens lantgård, där de får gå in till djuren och klappa så blev han lite rädd och ville inte alls gå in först men när han såg brorsan gå in så blev det lite lättare och efter en stund så klappade Liam en get och såg att den inte bet honom efter det fick alla getter han såg och kom åt en liten klapp var. :)

Faster hittade en t-shirt med en tiger på till Liam och Liam ville ha den på sig på engång och så satt han och sa "Grrrrr grrrr" samtidigt som han låtsades att han var en tiger och hans händer var vassa klor. ;) En delfingosedjur blev det med efter delfinshowen och en smarrig klubba som ser ut som en stooor napp.

Massa djur att titta på, massa fika, glass, käka mat eller ja köpte hamburgare som förövrigt var den vidrigaste jag ätit, delfinexpressen åkte de äldsta barnen, kollade in delfinshowen, tittade på lite mer djur, leka i lekpark, spanade inne på stället rakt över gatan på hajar och fiskar. På allt detta så tittade solen också fram och höll oss sällskap. =)

Tror ni mig om jag säger att lillbus tokslocknade när han kom hem? ;)



Massa mer bilder från våran dag på Kolmården finns att titta på HÄR!



Kommentera (0)

Godmorgon..

Idag bär det av till Kolmården  vi är ett några stycken som ska åka, det ska bli trevligt. :) Vi måste passa på nu innan skolan börjar. Nehee nu ska jag kika runt lite innan jag måste hoppa in i duschen för att sen packa ihop kylväskan.

Ha en trevlig dag =)

Kommentera (1)

Jackoman!

Min yngsta grabb Liam har fått dille på jackor, jämt jämt och jämt ska han ha jacka på sig oavsätt vädret. Solen kan skina det varmaste den kan och Liam ska ha jacka på sig likt förbannat. Jackan ska vara på inne som ute. Stor, lagom eller förliten jacka spelar ingen roll. Det hjälper inte att ta den ifrån honom, gud så sur han blir, oftast är det likabra att ge tillbaka den. Ungen har en vilja av stål kan jag lova!

Har era barn "dille" på något och som de bara SKA ha?




Kommentera (0)

Bebis!

Idag blir det förhoppningsvis en liten sväng ner i källaren för att leta fram de bebiskläder som blev kvar efter att min sambos bror med fler var här och rensade ur kartongerna, jaaa jag har faktigst inte hunnit lämna in kartongerna på röda korset. Men det var ju tur det då ytterligare en vän till mig visade sig vara gravid. :) Jag fick veta det häromdagen att hon var i v. 25 och ja även hon fick reda på det då, helt galet inga tecken alls, upptäckten av sparkar var det första konkreta tecknet för henne.

I vecka 25 väger bebisen omkring 700g och är ca 32-33 cm lång i sin fulla längd. Det kan förstås variera från bebis till bebis och graviditet till graviditet.

Helt galet men oj så skoj, stort GRATTIS till de blivande föräldrarna. =)


Kommentera (0)

Lite ditt..

Idag har jag varit hos psykologen för första gången, sist var det ju tydligen en läkare. Hon var trevlig och väldigt lätt att prata med, skönt det. Även hon tyckte jag skulle gå en gång i veckan.. så jag sa att jaha då får det bli så, orkar inte bry mig just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer är helt slut efter samtalet, riktigt jobbigt.. och inte blir det bättre av att det snart är den 4:e augusti.. :( 

Nu dags för mat.. pannbiffar, kokt potatis, gräddsås och stekt lök. *smarrigt*

Kommentera (0)

Måndagslistan!

I dag, måndag är jag glad för att.....

♥ Jag hade popcorn kvar i skafferiet! *lycka*
 Jag har min älskade sambo och mina underbara barn.



Alltid något..


Kommentera (0)

Vi går och fiskar!

Vi drog ju och fiskade igår ute i Nävekvarn tillsammans med sambons bror och hans tjej, sambons syster och barnens farmor och ja det var faktigst hur trevligt som helst. =) Och fisk fick vi med. ;) Liam tyckte det var jätteroligt och fick fiska med både pappa och farmor, jättespännande att få hålla i fiskespöet själv och superspännande varje gång någon fick fisk. ;)

Efter fiskandet blev det grillning vid sambons mosters husvagn och där fanns även barnens farfar och pappans mosters man. Vi grillade kött, korv och till det blidde det potatissallad, och när jag ändå babblar potatissallad så måste jag bara tipsa er om potatissalladen med chilismak såååå förbaskat underbart god! *JAAAA jag har dille på chili*

Fler bilder finns i min Bilddagbok och de hittar ni HÄR.


Tjocka släkten ;)


Liam, pappan och farbror "kjille"


Pappan och Liam


Måste ju känna lite på fisken!


Spännande att kika på fisken!


Robin är duktig och sätter på snuskig mask själv. =)


Massa firrar!

Kommentera (4)

Fisketime!

Idag är det fiske och grillning som står på listan. Blir en liten tur ut till en liten camping där sambons moster har husvagn, det ska bli mysigt och trevligt. :)

Vad händer hos er idag när det är så fint väder? :)

Kommentera (0)

Shopping!

Jag har ju faktigst shoppat lite idag. Det var inte meningen men när jag kom ner på stan så blev det bara så, lätt hänt eller hur? =) Jag hittade ett par fina röda överdragbyxor inne på Åhlens i storlek 86 och superbilligt dessutom, perfekt nu till sensommaren/hösten.

Jag hittade även dendära mysiga dressen jag ville ha till Liam precis när den kom ut men inte fanns i Liams storlek då, ja det gjorde den inte nu heller. ;) Men för det löjligt låga priset och bara två dressar kvar så köpte jag den iallafall trots att den är förliten för Liam, vem vet kanske det kommer någon inom snar framtid som vill ha den på sig..? *håller tummarna* =)

Inne på Lindex hittade jag en gul t-shirt med en kossa på som Liam gillar, tre par "stjärnbyxor" i storlek 86. Jag trodde de på babyavdelningen bara hade upp till storlek 80 men needå där hittade jag de fina och sköna byxorna i storlek 86, slapp jag ta de för 99:-/st. ;)

Mumin är ju så himla söta, jag bara måste ha till Liam så jaaaa det blidde en tröja och tre par strumpor med Mumin på inne på Lindex. *love* Jag är inte så jätte förtjust i kläder med tex bamse, pokemon, spindelmannen, osv men Mumin (och Pippi) älskar jag så det köper jag gärna. :)



Kommentera (2)

Bilder!

NU finns det liiite bilder uppe i min bilddagbok och de hittar ni HÄR och HÄR. Fler bilder kommer men inte just nu för nu är jag helt slut av allt tittande på bilder, allt förminskande osv.

Nu ska jag hoppa i badet och bara ta det lungt och slappna av.. hejs svejs!

Kommentera (0)

Göra sig fin!

När jag går på toaletten för att göra mina "behov" så följer nästan alltid min yngsta grabb Liam 20 månader med, bäst så för då vet jag var jag har honom. Idag följde han också med såklart och medans jag kissade så hittade han min sminkväska och i den min mascara. Vad gör han..? Jo han tar mascaran mot sitt öga och drar fram och tillbaka, precis som mamma gör. ;)

Kommentera (1)

Ölandsemester!

ÖLAND - BORGHOLM


Söndag

Vi kom fram till vackra Borgholm runt 10:00 och vädret var ganska så trist, riktigt busväder. Vi började med att packa in våra saker i stugan och efter det gick vi ner en sväng på stan och sen vidare till hamnen, käkade lunch i stugan för att sen ta en liten promenad blandat med lite vattenpistolskrig.

Efter vattenbuset var det dags för en smarrig glass tyckte vi alla, speciellt Liam som skrek GLA! GLA! (Gla=glass) hela vägen tills han fick sin glass. ;) Efter glassen blev det att knata hem till stugan, bäddade våra sängar och tog det lungt, vi kikade på en film för att sen äta lite korv med bröd + sallad.

 

Måndag
Bar det av till Köpingsvik för att bada och ha skoj, det var lite kallt i vattnet tyckte jag så jag och Liam badade inte sålänge men Robin badade ett bra tag så jag antar att det bara var jag som var lite mesig. ;)

Efter badet åkte vi hem och busungarna testade såpbubblorna Robin köpt, STOOORA STOOORA bubblor blev det och de var jätteskoj att jaga och skjuta sönder med vattenpistol. :) Efter lek och bus knatade vi ner på stan i Borgholm för att äta lite god mat, kvällen avslutade vi med lite fiske.


Tisdag
Tisdagen tillbringade vi på Ölands djur och nöjespark. Det var första gången för Liam att besöka en djurpark/nöjespark och han ÄLSKADE det! =) Karusellerna var häftiga men också läskiga tyckte Liam och vilken lycka när han såg karusellen med bilar, brum brum lät det från Liams lilla mun. :)

Det hände en liten olycka under dagen och det var när Liam skulle in och mata getterna och en get (läs GET) bet honom. Det blödde som sjutton och Liam grät ett bra tag, vi stod och tittade efter någon som jobbade där men neee vi såg ingen personal? (det ska finnas personal där, samma sak i vattenland och där fanns det inte heller någon personal vid alla pooler, dåligt!) Tillslut fick vi ringa 1177 för att prata med vårdupplysningen. Dagen avslutade vi med en tur ner till hamnen.

Onsdag
Tillbringade vi på stranden i Borgholm, ungarna badade och lekte men jag var lika mesig denna gång och tyckte det var kallt så jag tog ett snabbdopp men hamnade i solstolen ganska snabbt. Efter badet drog vi och käkade pizza med oxfilé, räkor och annat smarrigt på. Fiske var det på "listan" efter maten så fiska blev det och lite lek i lekparken. :)


Torsdag
Ojojoj vilken dag! Vi skulle bara ut på en liten snabb promenad men kom hem tre-fyra timmar senare. Vi knatade upp till Borgholms slott och sen vidare till Solliden (som då typiskt nog hunnit stängt) stannade och fikade vid ett fik där för att sen knata hemåt.

På bilden längst ner i fotokollaget här under så ser ni en bild på Liam och pappan.. Precis efter bilden togs kom Ravelli joggandes, ja någon av de var det iallafall ;) antingen Thomas eller så var det hans tvillingbror Andreas vi såg, lite kul. :)


Fredag
Var det tråkväder när vi vaknade så vi valde att åka hemåt, stannade en sväng i Kalmar och gick på stan för att sen fortsätta bilfärden hem.



Ja det var lite kort om vår lilla Ölandstripp. Fler bilder typ massor kommer finnas att skåda i min bilddagbok lite senare, jag hojtar då de är uppe. =)

Kommentera (2)

Borta bra men hemma bäst!

YAY! Äntligen hemma! och 2 dagar tidigare blev det eller ja vi hade tänkt åka hem imorgon men hade stugan tills på söndag klockan 12:00 men vi valde att åka hem idag då vädret var dåligt och skulle bli värre. Vi stannade dock en sväng i Kalmar för att shoppa men helt otroligt nog hittade jag absolut ingenting som jag kände att jag bara måste ha. *förvirrad..?* Mellan 2000-3000 bilder blev det också denna vecka. ;) Så massor bilder att förminska och fixa till om det behövs. Segt men skoj att ha alla bilderna. :)

Vi ska strax åka och handla lite mat och diverse "bra att ha" varor.. typ plåster m.m. till lillbus som var med om en liten olycka i tisdags, mer om det senare. Bilder kommer komma såfort tiden finns. =)

Hejs svejs!

Kommentera (2)