Vilken jävla helg!

Vilken jävla helg rent ut sagt! Vi har haft A:s son här och ja han gör inte de helgerna han är här så bra tyvärr, han har sönder saker av ren avundsjuka (han har själv sagt att det är därför) nu sist tyckte han att han skulle repa Liams bokhylla/bänk genom att ta sönder en kastrull och repa med en vass kant.

Inte nog med att han har sönder saker med flit, han vägrar lyssna på oss eftersom han tydligen fått lära sig att det är han och hans mamma som bestämmer. Han tror att han får bestämma själv när han är här, pojken är 6 år men nej det kan han glömma. Iomed att han gör på detta sätt så blir det tyvärr mycket tillsägelse vilket förstör helgen för alla men vafan ska man göra? man kan ju inte låta han göra som man vill? bara för att han får det hemma hos sin mamma.

Hans mamma tyckte tydligen att vi skulle plocka bort leksakerna men vafan, ska inte ungarna få leka? och ska jag behöva ta bort möblerna med? ska de vara i ett tomt rum? och varför ska mina ungar behöva lida för att han inte blivit uppfostrad? Det är väl inte meningen att man ska behöva plocka undan saker? Det är väl bättre att hans mamma lär honom vad som är rätt och fel? Nee enligt hans mamma så är han ju ensambarn (hos henne) och behöver tydligen inga regler. Vafan min äldsta grabb har med varit ensambarn en gång i tiden och klart som fan att man hade regler för honom och lärde honom rätt och fel, något annat vore galet!!

Jag skäms för att säga detta.. men ju mer han förstör, skiter i vad man säger desto mer ångest får jag varje gång han ska komma hit. Lördagseftermiddag + kväll tillbringade jag i tårar eftersom jag blev så förbannad varje gång jag tänkte på att han förstörde hyllan (och alla andra saker han förstört), skit töntigt kanske men det är fan inte roligt när folk förstör saker med flit. Jag vill inte ha ångest varje gång han ska komma, jag vill inte skälla på honom och jag vill inte att hans pappa är tvungen att skälla på honom hela tiden. Och fortsätter han vad kommer hända då? Det är ju inte riktigt så att man tycker mer och mer om honom ju mer han förstör saker med flit m.m.

Vafan ska man göra!!?

Kommentera (0)

Tuttar!

"OHHH HERREGUD MAMMA! Vilka stora tuttar! såna vill jag med ha när jag får en riktig bebis." Ja så sa min yngsta grabb Liam alldeles nyss när han råka se mina tuttar efter jag vilat en stund. Hehehe vilken kommentar, jag kan ju säga att jag inte kunde låta bli att garva. ;)

Kommentera (0)

BM-besöket idag..

BM-besöket idag gick väl okej eller ja jag hade lågt blodvärde så är det lågt nästa gång med så var det tvunget att tas massa prover, hon ville att jag skulle byta järntabletter till en annan sort så det ska jag prova såklart, blod i urinen hittades men som sagt jag har ju haft/har en urinvägsinfektion som jag äter medicin för så det ska förhoppningsvis vara borta tills på måndag då jag ska lämna nytt urinprov. Högt socker hade jag med men sockret var högt bara för att jag ätit frukost precis innan så inget konstigt med det.

Jag fick lite info om "bälte" då jag har så ont, så ett sånt SKA köpas, helt galet vad ont jag har så här ont hade jag inte med någon av de andra barnen och helt ärligt så fattar jag inte hur jag ska stå ut i 14 veckor till, japp så illa är det redan nu. Känns som om magen skulle vilja ha och behöver en egen kundvagn när man tex går i affärerna. :(

Förövrigt så fick jag en ny läkartid i Eskilstuna den 31/8 och är mina "tokiga" symptom kvar då med (vilket de är nu fortfarande) så blir det antagligen en.. hmm.. heter det MR-röntgen? Jo jag tyckte hon sa så men ja vi får hoppas att syptomen är borta då för skulle de hitta något tokigt vet jag inte vad jag gör.


***
Nu är det dags att gosa lite med lillgrabben som precis kommit hit några dagar tidigare än han ska då hans pappa ska åka till USA imorgon. Saknat honom så himla mycket! <3


Kommentera (0)

Dagens vill ha!

En liten fråga.. ni vet den söta kabelstickade overallen från Lundmyr (se bild) när är den tänkt att användas? Är det en tidig höst/sen vår overall eller funkar den på vintern? Jag är sugen på den overallen till vår kommande bebis (kommer i november) men vill inte köpa den OM den blir för kall på vintern.. sååå är det någon som har koll på om den funkar vintertid? =)




Kommentera (3)

Bebis mår bra och annat babbel

Ville bara uppdatera er om att bebis mådde bra. =) Så skönt att få det bekräftat. Imorgon blir det en ny dag hos BM, dock mitt inbokade besök. Jag antar att vi ska lyssna och mäta magen lite. Jag ska även prata lite om mitt onda och se om man kan få hjälp, jag kan typ bara stå upp ett par minuter innan jag får ont och känner mig yr och svimfärdig.

Lite prat om mitt senaste besök i Eskilstuna lär det nog med bli då hon skrev i journalen att visa saker bör kollas upp med mig men hon tyckte bebisen skulle bli några veckor till.

Nu ska jag hoppa in i duschen och orkar jag sen så ska jag spana in en gårdsloppis. :)

Kommentera (0)

Minskade fosterrörelser?

I två dygn har bebis inte sparkat alls mycket, verkligen minskat så man blir orolig. Jag ska ringa strax till barnmorskemottagningen och se om de har tid att hjälpa mig, kolla upp bebisen. Imorse kände jag inget alls och på morgonen när jag precis vaknat (och på kvällen när jag ska sova) vilket jag alltid annars brukar känna, har känt bebisen lite nu dock så det finns iallafall rörelse men som sagt bra mycket mindre än tidigare.

Usch.. så nervös och ledsen.. håll tummar och tår att bebis inte mår dåligt utan bara sparkar inåt eller något. <3


UPPDATERAT

Fick en tid på sjukhuset här i stan 16:15 för att titta till bebisen, skönt det att man slipper åka till Eskilstuna.


Kommentera (2)

när det är så fint väder ute kan man inte ...

mms_img-56028975 (MMS)

när det är så fint väder ute kan man inte sitta inne och uggla, vi drog till hamnen i Nyköping och köpte glass. :-)


Kommentera (0)

Gravid i vecka 25

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.





































Kommentera (0)

Gunila Axéns moln och IKEAs moln i blått

Någon av er som har koll på Gunila Axéns blå molntyg är samma blå/väldigt likt IKEAs blå molnlampa? Jag är sugen på molnlampor från IKEA och vill då matcha med Gunila Axens blå molngardiner och kuddar i Liams rum men har ingen aning om de matchar färgmässigt, tänkte om någon av er visste?

På bilderna nedan är det ju lite färgskillnad men kan ju beropå var och hur det fotas kanske?


 


Kommentera (0)

Dagens outfit

Varför ska den minsta jämt ha det största för?? Jag menar soffan då, en fotölj räcker gott och väl storleksmässigt till lillfisen men neee det tycker inte Liam.

Passar på med en "dagens outfit" till denna bild, på sig har Liam en tröja från MOLO, byxor från Nova Star och strumpor från Lindex.




Tröja: MOLO
Byxor: Nova Star
Strumpor: Lindex


Kommentera (2)

Graviditetsbesvär.se

Alla klagar på det dåliga vädret som varit i natt, själv tänker jag klaga på den förbannade halsbrännan som hållt mig vaken i timmar i natt. Fan ta den!! Riktig hemsk halsbränna, fick ett tips på Facebook att testa att dricka mjölk men jag dricker inte "ren" mjölk så ska prova med oboy i, tror ni det funkar?

Blev en sväng ut i tråkvädret idag med, till barnmorskemottagningen. Jag har tydligen fått UVI, så typiskt, jag menar det räcker gott och väl med en riktig ordentlig halsbränna. Medicin ska hämtas ut lite senare idag och lär kolla efter något mot halsbrännan med för den är riktigt riktigt grym.. *tycker synd om mig själv*

Kommentera (4)

Tråkväder!

Vi har varit ute och promenixat i det tråååååkiga vädret idag (var tog sommaren vägen..?), det blev en sväng ner till min hyresvärd för att skriva kontrakt på ett garage. Man är ju alltid nervös pga A:s bil som står ute på parkeringen, ja folk har ju inte vett att låta bli bilarna här utanför. Häromdagen såg vi fotavtryck PÅ bilen!! Vem fan hoppar upp på en bil/ar? Vilka idioter det finns! Trist med folk som inte vet vems saker som är vems.



 

Bild på gobiten från idag, nyfriserad och allt. ;)


Kommentera (0)

Dålig dag idag.. och tittat på vagnar & bilstolar.

Idag är ingen bra dag, jag gick nog inte upp ur sängen förren runt 12:30 då min kropp inte vill vara med, jag är så trött och tung i kroppen. Trots det har jag iallafall fått lite gjort, ja trots att man mår dåligt så finns det måsten, blev en sväng på stan till AF för att fixa ett papper och en sväng till försäkringskassan.

Tog en tur till leksaksaffären med när vi endå var på stan, kollade lite dockor, dockvagnar till Liam. Jag tittade även på bilstolar och vagnar till bebis men nee hittade inget jag gillade extra mycket. :(

Har ni tips på vagnar? Bilstolar? och ja till riktiga bebisar inte till dockor. ;)

Kommentera (1)

Dagens outfit

Slänger in en "Dagens outfit" från igår men bara för att jag (och Liam) älskar hans nya tröja! Massa flygplan på tröjan som Liam älskar och jag bara älskar trycket, så fina flygplan och färger. Tröjan kommer från MOLO, byxan från Lindex och strumporna från Meandi.





Tröja: MOLO
Byxor: Lindex
Strumpor: Meandi


Kommentera (0)

Bärplock!

Det här inlägget skulle kommit upp igår men tydligen så glömde jag att klicka iväg det, hade bara sparat det såg jag idag. Nåväl så kan det gå. ;)

Vi var iallafall ute vid lilla stugan/kolonilotten vi fått låna, det var det stället nyckeln jag skrev om härom dagen gick till. Jättemysigt ställe. :) Vi var iallafall där och plockade hallon, vinbär och lite rabarber, sånt är ju alltid gott eller hur? :) Dock behöll jag bara rabarberna och de röda vinbären, hallonen åkte vi vidare med till min pappa och hans tant, på vägen stannade vi även och plockade blåbär som jag lovat pappas tant så det blev en riktig bärplockardag. =)




Kommentera (0)