Valborg

Redan sista april idag och valborg firas, jag är ganska osäker på vad som händer idag, det är sambon som har fixat "dagen". Det jag vet är att vi till ska till Marmorbyn till ett par vänner och tillbringa eftermiddagen och kvällen där, hörde något om att grilla med och jag antar att det blir en sväng ut och titta på någon brasa. :)

Hur firar ni Valborg? bara familjen eller med vänner? brukar ni gå och titta på någon brasa?

Kommentera (4)

Länkar



Bloggar jag följer:
Lite tips till er på bloggar.

Creyla
Edvinsmamma
Emlizpemliz
Eviig
Korpsvartemma
Lindasundberg
Mammalajossan
Mammaliinda
Marie
Millashus
Mittlivsomfru
Moa86
Mysfia
Mzetterblad
Nexa
Oinkoink
Rullgardinsflikkan
Sagabus
Sandram
Sjuktbittermorsa
Zasata 



Mina sidor:
Andra sidor jag har eller är medlem på.

Bilddagboken
Familjeliv
Facebook
Hemsida



Nyttiga bloggar:
Designtips, html m.m.

Designadinblogg



Shopping:
Webshopar jag shoppar ifrån.

Barnlyan
KIDO
KokoBello
Lindex
Meandi
Topstreetwear



Jag kommer fylla på här vartefter när jag har tid, får nya länkar att fylla på.

Kommentera (5)

Leta hus

Vi letar ju hus så jag sitter och spanar runt lite på olika sidor som har hus här i stan, men det är så himla svårt att hitta något som man gillar allt på eller ser att man kan fixa själv efter köp. Det som gör det ännu svårare är ju att jag är människa och har krav.
 
* Huset MÅSTE se mysigt ut utifrån
* Huset ska ligga i Katrineholm
* Ligga på öster/söder
* Minst fem rum 
* Garage ska finnas
* Gångavstånd till dagis och skola
* Veranda/altan/uteplats ska finnas
* Stor gräsmatta

Jag har hittat ett helt underbart hus som jag älskar utvändigt, älskar trädgården och framför allt att det ligger vid vattnet, men det ligger såklart på fel ställe, har bara fyra rum, helt fel väggar inomhus och alldels fördyrt då de ska ha 2 980 000:- för huset. Spana in det underbara huset HÄR.

Jag har varit inne på olika sidor som Bovision.se, hemnet.se, hus.se och tittat runt utan att hitta detdär speciella huset som ska bli vårat. Det finns säkert fler fastighetsmäklare som jag inte har en aning om, men var?

Vet du några andra stora fastighetsmäklare utöver de jag redan har nämt?

Kommentera (4)

Kossa!



Min yngsta grabb Liam är helt tokig i djur och hans nya favoritdjur är kossan. Så fort han ser en ko blir han helt "galen", det kan vara allt från en bild på en riktig ko på datorn till den röda kossan på mjölkpaketet och varje gång försöker han säga Muuuu, men än sålänge får han bara fram Mmmmmmm. Bokstaven U verkar han ha lite svårt för, fast han är ju bara 18 månader (snart).

Jag sitter nu här och funderar på om jag känner någon som bor på landet och som har kor, höns, grisar, katter m.m. men det känns som om det är lite klent med såna vänner. Jag vet att Liam skulle uppskatta att få komma lite närmare de djuren då han älskar att titta på just dessa djur på djurprogram på TV:en. Han springer efter granntantens katt såfort katten är ute och såfort han ser en hund ute så börjar han säga: vov vov vov.

Förutom kossan så älskar Liam att titta på hundar, katter, fåglar, grisar och får, så en bondgård skulle ju vara perfekt att besöka men var hittar man en sådan gård? som man kan besöka utan att betala, utan att åka flera hundra mil? ett ställe som man kan knata runt på själv och titta på (och kanske klappa) djuren och ta en fika på någon fin och vacker äng.

Vilket är ditt barns favoritdjur?

 

Kommentera (15)

Dagens outfit


Tröja: Katvig
T-shirt: Kapphal
Byxor: Lindex
Strumpor: Lindex

Geshiia babblar:
Liam går och drar upp byxorna nertill därför ser det lite lustig ut. ;)

Kommentera (10)

Tandläkarskräck..

Jag var hos tandläkaren idag och det var ganska intressant, jag gjorde en vanlig undersökning som inte gjorts på flera år (och då menar jag verkligen fleeeera år) då jag har tandläkarskräck. Vi pratade lite och jag klagade på att jag tyckte mina tänder var för missfärgade vilket hon absolut inte tyckte, hon sa att de såg ut som normala tänder gör dvs de som inte har blivit blekta osv dårå. Hon tyckte att jag hade jättefina tänder för att ha varit rökare, hon hade bara en sak att klaga på och det var min percing i underläppen vilket iofs är förstårligt. ;)

Det intressanta var dels att hon såg att jag inte hade några visdomständer och har aldrig haft, ja hon såg alltså att det inte var några på G heller. det var helt tomt *poff* borta. Men vissa får ju aldrig några och jag verkar då vara en av de lyckliga. Det som var mer intressant var att jag hade en mjölktand kvar, hum.. mjölktänderna tappar man när man runt 10-12 år gammal. Tråkigt bara om jag skulle tappa den, det finns ju ingen ny tand under heller.

Kommentera (6)

Anna Wahlgrens sätt att söva barn, NEJ TACK!

Jag kollade runt på min bloglovin och fastnade för ett inlägg som hette "Barnmisshandel", klickade in mig hos Alicemamma som skrivit inlägget. Inlägget handlade om Anna Wahlgrens sätt att "söva" barn. Alicemamma hade även lagt upp en länk som jag var tvungen och titta på och som jag ångrar att jag ens såg, jag kunde inte sluta titta trots att jag ville. Fyf*n va ont det gjorde i mitt mammahjärta att se detta, det är ju helt sjukt.

Jag skulle aldrig i hela livet misshandla.. jag menar "söva" mitt barn på detta sätt. Det är ju hur jäkla sjukt somhelst och jag tycker verkligen att barnmisshandel passar som namn på detta sätt att söva ett barn. Det finns några filmklipp längre ner i detta inlägg för den som vill ta sig en närmare titt på detta. Det finns såklart olika trevliga namn för olika sätt att söva sitt barn på, tex: Tryckpressen, vagning, ömma järngreppet, ramsan,  kurbarn m.m.


Jag funderar och tycker:

Tryckpressen: HERREMINGUD! Vad gör hon!!? försöker hon kväva ungen? rätta ut rygg och hals..?  det ser ju inte direkt löst ut när hon trycker tycker jag.

Vagning: Va sjutton!!? Har hon har talas om skakskador tro? okej att man drar vagnen fram och tillbaka, men vad gör människan!!? Kör in vagnen i en "vägg" så att det dunsar högt och sen slår till vagnen när vagnen kommer tillbaka till henne efter dunsen i väggen.

Ömma järngreppet: Mat behöver alla barn men på detta sätt? NEJ TACK! Vadå titta bort? barn brukar ju vilja ha ögonkontakt när de ligger i famnen och äter. Att hålla fast sitt barn på det sättet verkar ju inte heller riktigt friskt och jag skulle kalla det mer för tvångsmatning.

Ramsan: Öööö? varför inte lägga sig brevid barnet och bara vara? eller läsa en bok istället för att säga ramsan? passa på att lukta och mysa med det lilla barnet? Nee stå vid dörren och kika in i det väldigt mörka rummet genom en liten springa låter som en mycket bättre idé. NOT!

Kurbarn: Eeeeh.. jaaaa vi låter våra barn ligga ensamma i sin säng, gråtandes och letandes efter mamma/pappa ett tag, frågan är hur länge fick barnet ligga så? Det var ju några klipp i filmen.


Jag undrar, är det lagligt att göra såhär mot sitt barn? det är ju helt sjukt. Jag tycker det borde vara förbjudet att göra på detta sätt, det borde finnas en lag att man INTE får behandla sitt barn på detta sätt.

Dessa barn som får gå igenom detta, vet de vad trygghet är ens?


Direktlänkar till filmer

Tryckpressen
Vagning
Ömma järngreppet
Ramsan
Kurbarn


"Hennes metoder är barnmisshandel" - Läs mer på aftonbladet.

Kommentera (10)

Shopping =)

Idag har jag tag i tag i Robins rum (igen) suck.. och bokhyllan i vardagsrummet, ställt böcker och TV-spel osv där de ska stå, dammat (urk det behövdes verkligen kan jag lova) synd bara på de fina vädret som jag missat. :( Men det ska vi strax råda bot på då vi alldeles snart ska gå ut och sätta oss, tända grillen och mumsa nygrillat. :)

Nu till något ännu skojigare - SHOPPING! Vi var ju i Örebro igår och knatade runt, shoppade lite och vi började inne på guldfynd då jag hade tappat ploppen till mitt ena örhänge. Frågade henne i kassan om de sålda bara pluppar och det gjorde de, en i guld för hela jävla 89:-!!!? SHIT säger jag bara, okej de hade en för 49:- men den var ju såklart slut. Jag ger inte 89:- för en liten sketen plupp, det blev en i silver för hela 9:- den fick duga att ha tills jag kom hem. 

Då jag ändå är igång och klagar så kan jag även påpeka matstället vi åt på var svindyrt och på köpet så smakade maten inte alls bra. Robin tog en hamburgetallrik, jag tog en nachotallrik och sambon tog en pizza och till det en varsin dryck som tydligen inte ingick i vare sig hamburgetallriken eller nachotallriken utan vi fick betala 17:- per dryck. Hua säger jag bara allt som allt betalade vi runt 350:- för tre måltider som inte smakade bra. Kan ju säga det att vi + syrrans familj ångrade att vi inte tog Macdonalds istället.

Resten av dagen var helt okej med tanke på att vi (jag) shoppade. =) Det blev iofs inte såå mycket men hittade lite jag köpte. Till mig själv blev det en kofta, nya underkläder och ett par skor. Till Liam blev det en färgglad t-shirt, en tunika i frotte, shorts i frotte som matchar tunikan (tror det var ett set), underbyxor och två par skor (ett par till när det börjar bli lite varmare ute), sambon hittade inget och Robin hittade inget heller då det var "fel" affärer.





OBS! Det blev inte så bra bilder, men de får allt duga. :)
Och ännu sämre bilder på koftan så struntar att lägga upp bild på den, men den var grå iallafall. ;)

Kommentera (6)

Misstag..

Jag skulle ju ha lagt upp upp bilder igår på mitt "misstag" men jag hann inte sitta något vid datorn igår knappt då vi var i Örebro hela dagen och när vi kom hem så kom sambons bror, min bror + tjej över för att titta på hockey med oss, så ja tid fanns det inte så jag får slänga upp bilderna nu istället.

Jag skulle iallafall klippa Liam hade jag tänkt, klippa lite kortare en sist nu till sommaren då Liam är väldigt varm av sig. Jag klippte och klippte och tillslut var det bara lite grann på ena sidan kvar att klippa men Liam började bli otålig och jag störde mig på att jag inte fick det jämt i slutet då Liam inte ville vara still i slutet av klippningen så jag beslutade mig för att ta en runda med hårklipparen.

Det är inte såååå stor skillnad på vad jag hade tänkt mig eller ja jag hade velat haft en till två centimeter till kvar och lite mer frisyr. Jag gillar det inte men det är väl för att jag inte är van vid det än, alla hans lockar helt borta. :( Tur att hans hår växer fort. :) Här under kan du kika lite närmare på mitt hår "misstag".



På bilderna ser ni ännu en tröja på sen när jag var lite. :)

Kommentera (5)

Godmorgon Lördag

Jag har sovit länge idag, så skönt fast iofs gick inte och lade mig förrens 03:30 att det blev så sent är för att vi fastnade ute ett bra tag då vi grillade och snackade massa skit och att jag fastnade i testbloggen så igentligen sov jag väl inte så mycke längre än vanligt, Ska strax klä på mig för vi ska åka till Örebro och titta i lite affärer för omväxlingens skull, brukar ju åka till Norrköping annars då det ligger lite närmre.

Från det ena till det andra.. jag gjorde ett så stort misstag igår som jag ångrar grymt mycket men det berättar jag senare ikväll när vi kommit hem och då jag även slänger upp en bild på misslyckandet.

Dags att göra mig iordning nu.. Tjingeling!

Kommentera (2)

Planerar en liten sötsak =)

Ni är ju några som undrat om jag är gravid med tanke på mina tidigare inlägg där jag berättade att jag hittat två Katvigdressar för 1:- st på Tradera i storlek 56 och ett par Molo byxor, och inlägget om att jag ska spara en del kläder till nästa bebis och så mitt tidigare inlägg idag där jag berättade att jag vunnit en mammaklänning från Boob så kanske det är dags att tala om att jag inte är gravid MEN vi planerar en liten till. =)

Sambon har velat haft en liten till ända sen Liam var nästan nyfödd men jag har velat vänta pga olika saker, men även jag blir mer och mer sugen för varje dag som går och nu hoppas vi på en liten 2010:a ;) Nu håller vi bara tummarna på att allt funkar och går bra och att det inte dröjer fem år till innan bebis kommer som det gjorde med lilla Liam.


Kommentera (4)

Jag vann igen =)

Jag var med i en tävling hos Mia Shopping och vann en mammaklänning från Boob. =)


Kommentera (7)

Jag vann en extravinst. :)

Jag var med i tävlingen "Tävla och vinn fina vimplar" inne på Design & Inredningsbloggen och vann tydligen en extra vinst. :) Hur kul är inte det =) Tävlingen gick ut på att för att vinna vimplarna så skulle man berätta vilken mer vara i webbutiken Likasom.com som man gillade och jag valde tofflorna nedan då jag tyckte de var coola och lite annorlunda, ett par tofflor som nästan ingen annan har. Helt perfekt att just jag fick extra vinsten som då består av just tofflorna. Somsagt helt perfekt då jag inte köpt några tofflor än till Liams dagisstart. :)

Coola och unika tofflor med halkskydd under och det som är ännu bättre är att alla Ingeborg Design produkter är skapade utifrån ett återvinningstänkande där tillverkaren tar tillvara på second hand tyger och syr upp nytt av dem. Tygerna tvättas noga innan det börjars sys i de, på så vis har även mycket av eventuella färgkemikalier försvunnit ur tyget och materialet blir mjukare.


Kommentera (5)

Jag vann :)

Jag vann en finfin dagkräm förra veckan hos Jagbloggarigen och har fått hem den nu i veckan. I paketet låg det även en liten lapp med en trevlig textrad. :) Tack så mycket för krämen och för den trevliga lappen, tänk vad en liten textrad kan göra någon lite extra glad. :)


Kommentera (1)

Vill du ha presentkort..?

Jag har hittat en sida som jag tänker prova och se om det är något att ha, man kan tydligen få gratis presentkort. Så är ni med sugna på att bli medlem bli där och få gratis presentkort, bli gärna medlem genom min bildlänk. Har du någon annan sida som du behöver värva folk till så kan vi ju alltid värva varandra. Hjälper du mig så hjälper jag gärna dig. Bara att klicka på bilden här nedanför.

Gratis5.se
http://www.gratis5.se/user/register/Geshiia

Kommentera (0)