Liten uppdatering..

Jahopp då har man varit massa duktig och skalat potatis, fixat grekisk sallad, städat och badat Liam två gånger. =) Strax ska köttet fixas + potatisen ska snittas och in i ugnen och sen efter maten ska jag knata iväg med Robin till hans mormor. Robins kusin Kevin ska sova där inatt och ville att Robin skulle komma över och umgås lite är det tänkt, var ju ett tag sen de träffades.

Liam mår mycket bättre idag, ingen feber alls nu, så imorgon blir det kalas för oss då min mamma fyller år. Jag har dock inte köpt någon present än så jag får lägga lite pengar i ett kuvert tror jag för ingen affär lär ju vara öppen imorgon, ja alltså i denna lilla stad då. 

Har massor med bilder och ja då menar jag verkligen MASSOR med bilder som ska förminskas men jag tappar f*n lusten när jag ser hur mycket bilder det är. Suck.. Finns det något slags program som förminskar flera bilder samtidigt? eller kan man kanske klona sig själv och låta klonen förminska alla bilder medans jag gör något vettigare..?

Nehe nu ska köttet och potatisen fixas så inte middagen blir allt försent.

Jag tänker även passa på att påminna er om fototävlingen inne hos Lisa.
Röstningen pågår dock bara tills ikväll kl: 19.30 så in och rösta med er nu.



Kommentarer
Postat av: Elin
2009-03-21 @ 17:21:46
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/

Skönt att lille Liam mår bättre så ni kan vara med på kalaset :)



Du kan ju lägga ut några bilder bara så man får se?



Ha en fin lördagkväll!

Kram

Postat av: Jessica
2009-03-21 @ 22:58:56
URL: http://Http://banditkoll.blogg.se

Hej!! Skönt att lillen är bättre.. alltid jobbigt när de inte mår bra. Och lite skönt att Robin är iväg lite och träffar Kevin, det betyder ju att det blir LITE lugnare åtminstone ;o) Fast han kanske inte gör så mycket väsen av sig, vad vet jag? Hehe.



Vad gäller bilder så har jag själv insett att det är samma problem som jag själv brottades med, att det är så MÅNGA bilder. Därför fick jag skärpa till mig och gå igenom varje mapp (över 500) med alla bilder och känna efter, SÄGER den här bilden mig något? Kommer jag titta på den om tio år, eller föredrar jag någon annan? Lite FLY Lady tänk fast på bilder, haha.

Jag började med att slänga RIKTIGA foton som var suddiga, konstiga miner fel exponeringar eller bara intetsägande, och sen gick jag över till digitalt. De bästa bilderna i varje mapp får vara kvar, men numera är jag mer strikt med vilka som får vara kvar redan i kameran, innan jag ens laddar in korten kollar jag igenom alla och tar bort säkert 20-30 kort. Sen kollar jag alla i stort format, redigerar dem grundläggande (ljusar upp, lägger på konstrast vid behov, röda ögon) och tar bort störande bakgrunder mm genom att beskära. Detta gör att man ser att många bilder inte är bra ändå, och det blir lättare att ta bort dem.

Mitt förslag är att ta en mapp i taget, det är drygt! Jag har ca 150-200 kort i varje mapp, eller hade rättare sagt, nu är det ca 50 per mapp kvar. Hårdrensat!! Det är det enda tips jag har att ge, tyvärr .. Lycka till

Postat av: Rebecca
2009-03-21 @ 23:24:22
URL: http://geshiia.blogg.se/

Jessica jaa verkligen skönt att Liam är bättre! =) Robin tycker det är ku att få träffa Kevin, har inte blivit så mycket de senaste månaderna. Robin har nog allt sina perioder då han är jobbig. ;)



Bilderna ja.. brukar rensa bort de som jag ser att att de är suddiga/ful bakgrund och inte går att fixa till. :( håller på med mappar, har en för varje månad och i den mappar med alla månadens datum, men går segt är ju sååå tråkigt.


- Ödsla inte tid på att vara elak!
- Vill du tipsa om en tävling? Gör det HÄR!!
- Jag blir jätteglad av kommentarer. :)
- Glöm inte att länka din blogg så jag kan läsa den också.
- Svar på din kommentar hamnar här om det är ett svar till inlägget.


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback